Borc, somat de Dragnea să facă o deplasare la CEO

de LM 0

dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis vicepremierului Costin Borc, ministrul Economiei, că este necesar să se deplaseze la Târgu-Jiu pentru a analiza situaţia în care se află Complexul Energetic Oltenia. Liviu Dragnea a avut o întâlnire cu ministrul Economiei căruia i-a expus poziţia PSD în legătură cu privatizările obiectivelor strategice din economie. PSD nu va susţine astfel de privatizări, a declarat Liviu Dragnea, potrivit ecopolitic.ro.

 

„PSD nu va susţine privatizări”

Discuţia dintre Borc şi Dragnea a avut loc chiar la sediul PSD, iar la final pesedistul a avut o poziţie tranşantă împotriva privatizării companiilor strategice de stat. „Am discutat despre privatizări în general. PSD nu va susține privatizări, în special la obiectivele strategice, la obiectivele economice strategice sau de importanță strategică, în care statul român să aibă mai puțin de 51%. Nu avem nimic împotrivă să continue acțiunea de listare pentru pachetele minoritare pe care le mai are statul român la diverse companii și societăți.”

 

Trimis la CEO

Liviu Dragnea i-a transmis lui Borc că este nevoie să se deplaseze în Gorj pentru a discuta cu factorii locali şi specialiştii din zonă problemele Complexului Energetic Oltenia. „Despre Complexul Energetic Oltenia și despre minerit în general, cred că ar fi bine – aceasta a fost părerea mea – să meargă în teritoriu să discute direct cu oamenii și cu specialiștii în zonele respective. PSD nu este de acord ca în România în viitor să renunțăm total la minerit, pentru că este o sursă de energie complementară care poate fi oricând folositoare… Nu, sugestia mea a fost să meargă acolo să discute, să stea cât e nevoie, să discute și să vadă care sunt cele mai bune soluții pentru ca această companie să funcționeze în continuare. De asemenea, i-am spus că părerea noastră este că nu credem că e benefic ca sediul CE Oltenia să fie mutat în București și, din câte am înțeles, este și părerea dumnealui. Eventual, se poate discuta sau am înțeles că ar avea cât de cât în intenție poate doar partea de achiziții să fie transferată la București pentru a fi mai multă transparență, eventual, dar n-am înțeles că se pune problema să mute sediul de-acolo”, a spus Dragnea, citat de ecopolitic.ro.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul