BOMBĂ! Creţan vrea să revină ca angajat al CEO

de Admin 0

Un lider de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Constantin Creţaan, preşedintele Sindicatului Lignitul Oltenia, doreşte să revină în câmpul muncii. Creţan este în prezent pensionar, ca urmare a unei invalidităţi. Ceilalţi lideri de sindicat i-au reproşat tot timpul că nu ar mai trebui să activeze în mişcarea sindicală şi să îi reprezinte pe salariaţi, întrucât nu este angajat al Complexului Energetic Oltenia. Liderul de sindicat susţine că vrea să revină în câmpul muncii pentru a elimina suspiciunile referitoare la statutul său. Rămâne de văzut dacă administraţia companiei va fi de acord cu acest lucru.

 

Are cerere depusă

Sindicalistul Constantin Creţan susţine că a depus o cerere de revenire în câmpul muncii la Complexul Energetic Oltenia încă de pe vremea în care la conducerea societăţii se afla Laurenţiu Ciurel. Cererea a rămas însă fără răspuns până în momentul de faţă. Pe la conducerea companiei s-au perindat Laurenţiu Ciobotărică, Ionel Ilie, iar în prezent societatea este condusă de Sorinel Boza. „Vreau să revin la locul de muncă. Eu am o pensie pentru invaliditate. Este dreptul meu să revin. Am cerere depusă de pe vremea lui Laurenţiu Ciurel, dar nu ştiu ce au făcut cu ea. Vreau să se termine cu speculaţiile că sunt pensionar şi altele”, a declarat Constantin Creţan, preşedintele Sindicatului Lignitul Oltenia.

Creţan a făcut şi închisoare pentru subminarea statului, fiind întemniţat la Penitenciarul din Târgu Jiu. Este vorba de o condamnare legată de participarea la protestele minereşti conduse de Miron Cozma. Şi alţi lideri de sindicat din companie care beneficiau doar de lefuri de la sindicate au revenit în câmpul muncii, după ce au depus solicitări. Este vorba de Dumitru Pîrvulescu, Constantin Mitrescu, Gabriel Bălăceanu sau Nelu Roşca.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul