Bombă! Cosmin Popescu, dinamitat din interiorul CJ Gorj!

de LM 0

Preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Gorj, Cosmin Popescu, are viaţă grea cu echipa de la instituţia pe care o conduce. De la începutul mandatului de preşedinte, Cosmin Popescu a trecut prin câteva situaţii dificile, din cauza modului de lucru al personalului moştenit de la vechea administraţie. Obişnuiţi cu altă filosofie a muncii în administraţie – încet, pe loc şi deloc, subalternii nu i-au asigurat preşedintelui echipa de care are voie pentru a produce un act administrativ de calitate. Cu doar câteva excepţii, care ţin în spate instituţia.

Pus în încurcătură

Cosmin Popescu a fost pus în situaţii dificile la DGASPC Gorj, cu problema apei de la Centrul Suseni, cu verificările privind minorele rămase însărcinate, cu licitaţia pentru podul de la Turcineşti, care încă nu are un câştigător, deşi fondurile au fost alocate în regim de urgenţă de către Guvern. Cum îi chinuie talentul pe angajaţii instituţiei aflăm de la conferinţele de presă unde o parte a presei este tăvălită de salariaţii care au chef de bârfe şi nu să asigure o imagine instituţiei, pe măsura salariului uriaş pe care îl încasează lună de lună, din bani publici. Cosmin Popescu le încasează în locul salariaţilor, care, dacă ocupă o funcţie la stat, au impresia că e drumul sigur către pensie.

Merge pe sârmă şi la partid

Cosmin Popescu are o viaţă grea şi la partid, având în vedere că autoritatea sa poate fi aruncată în aer în orice clipă. Punctul slab al lui Cosmin Popescu se referă la faptul că nu este ales direct de cetăţeni, ci de vreo 30 şi ceva de inşi sau chiar de mai puţini, care, oricând, îi pot arăta uşa cu degetul. Cel mai greu pentru Cosmin Popescu este că e obligat să facă treabă la CJ şi să aducă investitori, chiar dacă scoate bani din propriul buzunar. Şi mai ales dacă mai vrea un mandat. Avantajul este că e tânăr şi ţine la tăvăleală. A trecut un prim test în CJ, cu batista pe ţambal şi cu impunerea lui Gheorghe Nichifor vicepreşedinte. În rest, n-ai cu cine, băă! N-ai cu cine! Mai e o fată care trage singură să aducă fonduri europene şi încă vreo doi care au cultul muncii şi din când în când sunt loviţi de eficienţă. Pentru restul, timpul trece, leafa merge.

Cătălin Stoica

Distribuie articolul