BOICOT la ședința CL Târgu-Jiu. Romanescu voia să cumpere terenul de lângă BNR

de LM 0


Boicot la ședința de îndată pe care primarul Romanescu a convocat-o, în această dimineață, pentru achiziționarea terenului de 2000 de metri pătrați pe care a funcționat fostul Club Laguna. Edilul ar fi vrut ca municipalitatea să participe la licitație, iar aici să fie făcute locuri de parcare. Suma pe care o cere proprietarul este foarte mare, spun unii, 12 miliarde de lei vechi iar amenajarea unei parcări ar duce afacerea la 30 miliarde de lei lei vechi.

Din 21 de consilieri municipali, numai 12 s-au prezentat la ședința de îndată, așa că n-a fost întrunit cvorumul de 2/3. Au lipsit 5 consilieri de la PSD, 2 de la PMP, 1 de la PSRo și 1 ALDE.

Iritat de absența colegilor săi consilieri, viceprimarul Adrian Tudor le-a reproșat că tratează cu indiferență lucruri importante pentru comunitate. „Bine că discutăm pentru nimicuri și când sunt lucruri importante care privesc orașul pentru zeci de ani, tratăm cu indiferență. Îmi pare rău că nu sunt colegii mei aici”, a afirmat Tudor.

Primarul Marcel Romanescu le-a declarat jurnaliștilor că se aștepta să aibă cvorum la ședință, pentru că așa promiseseră aleșii, în comisii. Edilul se teme că s-a pierdut ocazia ca municipalitatea să amenajeze parcare lângă Banca Națională. „Din păcate nu am putut să discutăm proiectul. Există varianta de a convoca o ședință de îndată ori de a pune acest proiect pe ordinea de zi. Marți se organizează ultima licitație de către societatea care deține terenul și era bine să facem aceste demersuri înainte de luni pentru că s-ar putea să fie târziu. Trebuie să mergem cu o propunere la societatea respectivă”, a spus Romanescu.

Marcel Romanescu a explicat cum putea fi fluidizat traficul dacă se amenaja parcare pe strada Geneva. „O parte din traficul care vine dinspre Republicii-Unirii sau dinspre Drăgoieni ar putea să folosească această rută în condițiile în care dăm dublu sens străzii Geneva. Nu pierdem banii dacă nu îi cheltuim acum, se reportează pentru anul viitor. Toată suma, nu există niciun fel de pierdere, se vor regăsi în proiectele de investiții pentru anul 2018”, a mai spus primarul.

Distribuie articolul