Beneficiile uleiului de ricin

de LM 0

Uleiul de ricin are proprietăţi antiinflamatorii şi este antioxidant, având o concentraţie mare de acizi graşi nesăturaţi. Graţie multiplelor avantaje pentru sănătate oferite de uleiul de ricin, nu este de mirare că acesta se numără printre cele mai des utilizate tipuri de ulei. Este un remediu valoros, natural care poate îmbunătăţi condiţia fizică a corpului, îi oferă rezistenţă şi frumuseţe. Uleiul de ricin tratează infecţiile fungice, problemele gastrointestinale, migrenele, tulburările menstruale şi piciorul de atlet, fiind util în ameliorarea multor probleme de sănătate:

 

Constipaţie. Ca un tratament alternativ, uleiul de ricin este un laxativ eficient. Acesta poate fi temporar, de ajutor, în cazul constipaţiei şi diareii.

 

Impetigo.  Acidul undecilenic este unul dintre compuşii activi ai uleiului de ricin care poate fi folosit cu succes în lupta împotriva infecţiilor fungice de acest gen.

 

Probleme ale pielii. Uleiul de ricin conţine acid ricinoleic, care are efect antiinflamator asupra pielii. Poate fi folosit în cazul tăieturilor minore, arsurilor solare şi previne apariţia unor boli de piele cum ar fi acneea sau eczemele. Un alt avantaj este că uleiul de ricin este un emolient natural care stimulează producţia de colagen şi elastina care contribuie la hidratarea şi menţinerea umidităţii pielii. Are un rol important în tratamentul ridurilor, repararea şi întinerirea pielii, contribuind la menţinerea aspectului neted al acesteia. Aplicat în mod regulat, uleiul de ricin ajută la diminuarea cearcănelor de sub ochi.

 

Inducerea travaliului la femeile însărcinate. Consumul de ulei de ricin în timpul sarcinii se va face doar la recomandarea medicului pentru a evita potenţialele efecte secundare pentru mama şi copil.

 

Durerile nervului sciatic. Uleiul de ricin ameliorează sciatica, o condiţie dureroasă caracterizată de dureri şi inflamaţie în partea inferioară a spatelui şi în zona membrelor inferioare.

 

Reduce căderea părului. Masajul cu ulei de ricin contribuie la creşterea părului, care va fi mai sănătos, mai moale, strălucitor şi mai des.

 

Ameliorează artrita. Masajul articulaţiilor artritice cu ulei de ricin va estompa inflamația, durerea şi oboseala muşchilor.

 

Probleme limfatice. Uleiul de ricin stimulează activitatea sistemului limfatic responsabil cu eliminarea deşeurilor metabolice ale organismului.

 

Oprește dezvoltarea tumorilor. Prin aşezarea unei comprese cu ulei de ricin asupra unei tumori, poate fi redusă dezvoltarea acesteia şi chiar apariţia altora.

 

Tratează problemele neurologice. Uleiul de ricin oferă beneficii inclusiv în cazul unor probleme neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multiplă şi paralizia cerebrală.

 

Util în tratarea calviției. Prin aplicarea de ulei de ricin asupra scalpului şi podoabei capilare, părul va creşte mai sănătos şi va fi mai rezistent. Terapia cu ulei de ricin este un tratament natural pentru calviţia rezultată în urmă moştenirii genetice, dietei, stresului, factorilor de mediu şi a stilului de viaţă.

 

Reduce cearcănele. Din cauza cearcănelor, o persoană va arată mai în vastă şi mai obosită. Uleiul de ricin este unul dintre remediile naturale care poate fi de ajutor pentru îndepărtarea cearcănelor şi a pungilor de sub ochi cauzate de lipsa de somn, stres, oboseală, etc. Comparativ cu alte creme care conţin substanţe dure, uleiul de ricin este organic, nu conţine substanţe chimice sau artificiale dăunătoare pentru piele şi este mult mai ieftin.

 

Distribuie articolul