Beneficiile pepenelui roșu

de LM 0

pepene-rosu

  1. Previne astmul. Riscul de a te îmbolnăvi de astm este scăzut la oamenii care consumă mulţi nutrieţi precum cei din pepenele roşu. Unul dintre aceştia este vitamina C, care este din abundenţă în acest fruct.

 

  1. Fiind o sursă excelentă de vitamina C, şi pepenele roşu poate ajută la combaterea formării de radicali liberi care cauzează cancerul.

 

  1. Pepenele roşu conţine apă şi fibre și ajută la prevenirea constipaţiei şi promovează sănătatea tractului digestiv.

 

  1. Este un foarte bun rehidratant: are 92% apă şi este plin de electroliţi. Pepenele roşu este un excelent răcoritor în lunile de vara şi previne deshidratarea.

 

  1. Conține colină. Aceasta este o substanţă importantă şi versatilă din componentă pepenelui roşu care este implicată în mecanismul somnului, a mişcărilor musculare, învăţării şi memorării. Colina ajută la menţinerea structurii membranei celulare, asistă la transmiterea impulsurilor nervoase şi la absorbţia grăsimilor. Colina poate îndepărta inflamațiile cronice.

 

  1. Pepenele roşu şi sucul său pot reduce durerile musculare date de contracţiile tip „cârcel“ şi îmbunătăţeşte timpul de refacere după exerciţiile intensive ale sportivilor.

 

  1. Pepenele roşu este fantastic pentru piele deoarece are vitamina A, un nutrient necesar pentru producţia de sebum care păstrează hidratarea părului. Vitamina A este necesară, de asemenea, pentru creşterea tuturor ţesuturilor umane, deci inclusiv al pielii şi părului.

 

  1. O felie de pepene roşu poate înlocui un pahar de suc. Astfel că puteţi renunţa la sucurile nesănătoase când există posibilitatea de a consuma miezul dulce şi zemos al acestui fruct. El este foarte bun în dietele pentru slăbit, pentru că poate fi mâncat în orice cantitate fără să se adauge nici un gram la greutate, dimpotrivă scăzând drastic kilogramele în plus.

 

  1. Poate fi un adevărat detoxifiant atunci când este folosit în cure de una sau două săptămâni. Zilnic se consumă pepene roşu cel puţin două felii. Efectul excelent se obţine datorită conţinutului de apă care îl recomandă în detoxifierea corpului.

 

  1. Dacă rinichii nu funcţionează bine şi aveţi probleme cu bila, sau aveţi probleme de constipaţie ori boli de piele, atunci pepenele roşu este de un real ajutor. Astfel, consumul zilnic de pepene roşu ajută la atenuarea sau vindecarea acestor afecţiuni.
Distribuie articolul