Beneficiile lăptişorului de matcă

de LM 0

Natura ne-a oferit toate „armele” necesare pentru a rămâne sănătoşi, însă oamenii moderni încearcă să îşi protejeze sănătatea îndopându-se zilnic cu medicamente. Lăptişorul de matcă este o reală sursă de sănătate,  protejează ficatului, întărește sistemul imunitar și este benefic în cosmetic.

 

Imunitatea scăzută. Consumul de lăptișor de matcă dă o senzaţie puternică de bunăstare generală şi un efect benefic intens care se răsfrânge asupra activităţii fizice prin creşterea rezistenţei la oboseală, prin amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite.

 

Colesterol ridicat. Lăptişorul de matcă controlează nivelul colesterolului din sânge, normalizează tensiunea arterială şi nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat.

 

Bronşită şi astm. În cazul astmului, lăptişorul de matcă acţionează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronşice, fiind de ajutor şi în ameliorarea alergiilor, tocmai pentru că are câţiva compuşi care reduc stresul şi stimulează imunitatea generală şi locală, făcându-l foarte folositor şi ca remediu natural antiastmatic.

 

Ulcer şi alte afecţiuni digestive. Persoanele care suferă de astfel de afecţiuni, trebuie să ia lăptişorul de matcă în combinaţie cu mierea şi polenul pentru ca împreună au extraordinara putere de a lupta contra ulcerului gastric şi a ulcerului duodenal.

 

Infecţii urinare sau cistită. Lăptișorul de matcă este utilizat și pentru ameliorarea cazurilor de inflamații ale vezicii urinare, prin dispariția progresivă a simptomelor de arsură și durere.

 

Artrită, dureri de spate şi osteoporoză. Artrita este o boală destul de des întâlnită care afectează articulațiile prin inflamarea acestora, distrugând, astfel, flexibilitatea normală a articulației. Lăptişorul de matcă ajută la dispariția durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infecţiile şi inflamaţiile, şi, în general, elimină oboseala. Mai mult decât atât, poate preveni osteoporoza prin facilitarea absorbţiei intestinale a calciului. Lăptișorul de matcă amplifică în mod natural capacitatea corpului de a absorbi calciul, de a-l depozita în oase şi de a rezolva pe cale naturală problema uzurii acestora.

 

Diabet. Lăptişorului de matcă reduce nivelul zahărului din sânge și este recomandat inclusiv în cazul celor aflaţi sub tratament cu insulină.

 

Dureri de cap sau insomnii. Lăptișorul de matcă ajută foarte mult la diminuarea migrenelor, iar atunci când este utilizat în combinaţie cu anumite tehnici simple de relaxare poate duce la dispariţia acestora. O altă problemă cu care se confruntă în special vârstnicii este insomnia. Aceasta poate fi un motiv de îngrijorare atunci când reprezintă un simptom al unei tulburări, cum ar fi, de exemplu, stresul cronic. În acest sens, lăptişorul de matcă poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenţă.

 

Depresie, stres și anorexie nervoasă. Ajută considerabil la eliminarea depresiei şi la reducerea stresului, contribuind totodată în ameliorarea anorexiei nervoase. Lăptişorul de matcă este un ajutor natural şi valoros și în cazul depresiei post-natale cu care se confruntă majoritatea mămicilor. Acesta ajută nu numai la eliminarea depresiei, ci şi la amplificarea energiei necesare mamelor.

 

Alzheimer. Lăptişorul de matcă conţine acetilcolină naturală și tocmai degradarea acesteia este corelată cu pierderea memoriei şi cu manifestarea unor probleme cognitive cum este apariția bolii Alzheimer.

 

Stimulent intelectual. Este un excelent stimulent intelectual. Conține oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), vitamine (vitaminele B1, B2, B6), aminoacizi (fenilanalină, triptofan), fiind util pentru îmbunătăţirea stării psihice, creşterea randamentului intelectual și îmbunătăţirea memoriei. Lăptișorul de matcă poate fi un înlocuitor natural al medicamentelor dedicate îmbunătățirii memoriei consumate intens de studenți pe perioada sesiunilor.

Distribuie articolul