Bătaie ca în vestul sălbatic la Târgu-Jiu. Interlopul Coco Păun, acuzat că i-a rupt mâna unui om de afaceri

de LM 0

grigore-radacina

Fostul lider al lumii interlope din Târgu-Jiu, Constantin Păun, alias Coco, fostul iubit al Biancăi Drăguşanu, este cercetat de polițiști, pentru lovire sau alte violențe. Grigore Rădăcină, în vârstă de 47 de ani, a depus o plângere penală împotriva lui Coco. Victima are certificat medico-legal pentru îngrijiri medicale pentru o perioadă de 25-30 de zile. Omul de afaceri a povestit că a fost bătut cu bestialitate de interlop, când se afla cu mașina la reparat.

 

„M-a lovit cu pumnii și picioarele peste tot”

Scandalul s-a petrecut luni, chiar la amiază, în plină stradă, în fața benzinăriei Lukoil, de pe Calea București. „A văzut geamul deschis și mi-a spus să cobor din autoturism, după care m-a luat la pumni, picioare, în parcarea unui magazin de pe Calea București. Aveam geamul deschis la mașină, comunicam cu băiatul care lucra la mașină și nu am avut timp să reacționez. Nici nu mi-am dat seama ce se întâmplă. Am certificat medico-legal pentru 25-30 de zile. M-a lovit cu pumnii și picioarele peste tot, în rinichi, coloană, până când m-a pus jos. Am mâna bandajată, luxată. Am sunat la 112 și a venit o ambulanță SMURD să mă preia. Am fost la Unitatea de Primiri Urgențe. Mi s-au făcut radiografii, iar apoi am fost dus la Spitalul Județean de pe strada Progresului, unde mi s-a făcut tomografie. Mi s-a pus mâna în atelă și nu pot s-o mai mișc 30 de zile. Tot timpul am fost însoțit de un polițist, care mi-a asigurat protecție. Am fost apoi la poliție și am dat declarații”, povesteşte Grigore Rădăcină. Victima susţine că Păun era singur și că l-a atacat din senin.

coco-paun-scandal-4

„Am renunţat să mai lucrez cu el”

Grigore Rădăcină are o firmă de amenajări interioare și a efectuat în urmă cu mai mulți ani o lucrare la un apartament al interlopului. În urmă cu câteva luni, Coco Păun l-a chemat să execute o serie de lucrări şi la o cabană pe care o are în apropierea stațiunii Rusu. „Îl știam de vreo 15 ani, când am mai lucrat la el, la apartament. Acum mi-a zis că trebuia să mă duc și să-i fac nu știu ce pe la o cabană din Hunedoara, dar am renunțat, pentru că el nu plătește“, spune Gheorghe Rădăcină, care a avut însă o echipă de lucrători care a muncit timp de două săptămâni la cabana lui Coco Păun. „Nu avea condiții de cazare și eram nevoit să-i duc și să-i iau în fiecare zi de la locul unde își desfășurau activitatea, pentru că el nu a asigurat transportul muncitorilor. Nu era rentabil, mai ales că nu plătea, astfel că am renunțat să mai lucrez cu el. Pentru două săptămâni, mi-a dat 2000 de lei“, povestește omul de afaceri.

 

L-a amenințat că-l împușcă

Grigore Rădăcină spune că a fost amenințat în mai multe rânduri de Coco Păun: „Am fost amenințat telefonic, că mă omoară, că se duce și își ia pistolul și că mă împușcă. E normal să existe o anumită teamă, pentru că am familie și se poate întâmpla orice. Nu suntem animale, pentru a se comporta așa“.

Mai mult decât atât, Coco Păun s-a lăudat în fața lui Rădăcină cu relațiile sale înalte: „Este un tip lăudăros. Mi-a spus că are relații înalte și că nu am ce să-i fac. Mi-a arătat o fotografie în care apare cu Tăriceanu, dar nu știu cât de relevantă este, pentru că oricine poate să facă o fotografie cu el sau cu o altă persoană publică. Am încredere în justiția din România, nu în cea din Gorj. Deocamdată aștept să văd ce se va întâmpla“.

 

Poliția nu a luat vreo măsură

Poliția Gorj nu a luat, până acum, nicio măsură față de interlopul Coco Păun, cu toate că în cazuri asemănătoare reacția oamenilor legii a fost promptă. Mai mult decât atât, fapta a avut loc într-un spațiu public. „Se efectuează cercetări în cauză pentru a se stabili vinovăția celui care a fost reclamat. Nu s-au dispus alte măsuri în acest caz“, a spus Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al Poliției Gorj.

ALIN PETRE

Distribuie articolul