Baschet Masculin/ACS Târgu-Jiu – Rapid București 70-67. VEZI ce a declarat noul antrenor principal Claudiu Alionescu după victoria cu Rapid

de LM 0

Baschetbaliștii de la ACS Târgu-Jiu și-au trecut în cont o nouă victorie în Grupa C valorică a LNBM(Liga Națională de Baschet Masculin). Sâmbătă, în fața a peste 400 de spectatori prezenți în Sala Sporturilor, ACS Târgu-Jiu a învins, scor 70-67, pe Rapid București, într-un meci din etapa a-11-a.

Fără antrenorul Laurențiu Răuț, plecat de la echipă din motive medicale, și fără conducătorul de joc, Joshua Mason, plecat în Cipru, baschetbaliștii gorjeni s-au impus, cu mari emoții, pe final de meci, împotriva unei echipe surprinzătoare a Rapidului.

Cu noul antrenor principal Claudiu Alionescu pe banca tehnică debutul de meci a fost unul destul de echilibrat, cu un ușor plus pentru echipa oaspete, care s-a și impus în primul sfert cu 15-14. Sfertul doi a fost dominat de elevii lui Alionescu, scor 24-19, astfel că la pauza mare, gorjenii aveau un avans de 4 puncte, scor 38-34.

După pauză, partida a continuat în aceași notă de echilibru. Finalul de meci a fost însă unul cu destule emoții pentru formația gorjeană. Cu trei minute înainte de finalul meciului bucureștenii conduceau cu 63-60. Soarta meciului a fost întoarsă de reușitele căpitanului Adrian Roșu. Două coșuri de la mare distanță au cântărit decisiv în obținerea victoriei. Scor final 70-67 pentru ACS Târgu-Jiu, care înregistrează al doilea succes consecutiv.

La finalul meciului antrenorul principal Claudiu Alionescu a declarat că nu se aștepta la o asemenea replică din partea Rapidului și a explicat în ce condiții a plecat de la echipă coordonatorul de joc, Joshua Mason.

Claudiu Alionescu, antrenor principal ACS Târgu Jiu:”A fost un meci mult mai greu decât ne-am fi așteptat. Rapidul s-a apărat aproape tot meciul în zonă și acest stil de joc ne-a pus ceva probleme. A fost ceva mai greu pentru că nu avem un fundaș veritabil și ne bazăm pe acest post doar pe doi copii, Remus Răceanu și Ilie Octavian. Sunt mulțumit de aportul lor dar se simte lipsa unui fundaș cu experiență. În acest moment nu mai avem un coordonator cu experință, Josh Mason a fost transferat la o echipă de primă ligă din Cipru. Avea o clauză în contract care stipula că în cazul în care i se plătea un buy-out putea să plece în orice moment. Echipa din Cipru a ales să plătească acest buy-out și astfel am fost nevoiți să-l transferăm. Vrem să legitimăm cât mai repede un fundaș. Revenind la meciul cu Rapid, mă bucur că pe final am dat dovadă de maturitate. E drept că am marcat câteva puncte de la mare distanță care ne-au dat liniște în privința evoluției scorului. Mă bucură victoria și dorința jucătorilor de a căștiga, dar mă bucur și de puterea lor de a reveni pe final de meci.”

Noul antrenor principal a vorbit și despre plecarea lui Laurențiu Răuț de la echipă. Problemele medicale l-au determinat pe Laurențiu Răuț să părăsească banca tehnică a echipei gorjene.

Claudiu Alionescu, antrenor principal ACS Târgu Jiu:”Am rămas singur pe bancă. Laurențiu are niște probleme de sănătate. Eu îi urez multă sănătate și vreau să-i mulțumesc pentru timpul petrecut împreună. Am dus împreună o muncă și poate mai târziu vom culege și roadele acestei munci. Am avut multe de învățat de la el și oricând va dori să se întoarcă la echipă va fi bine primit.”

Alionescu a vorbit și despre obiectivele echipei pe care acum o antrenează din postura de antrenor principal.

Claudiu Alionescu, antrenor principal ACS Târgu Jiu:”Cred că în acest moment am obținut în proporție de 99% calificarea în faza a doua a competiției. Acolo obiectivul nostru rămâne în continuare promovarea în Grupa valorică B. Avem șanse reale la locul 4. Suntem la egalitate cu echipa din Focșani și o victorie cu ei aici ne-ar asigura locul 4 și am ajunge foarte aproape și de locul 3. Personal, în retur îmi doresc să căștig toate meciurile de pe teren propriu și să ne clasăm în primele patru echipe.”

Americanul Maurice Patterson şi-a trecut în cont 21 de puncte, în timp ce căpitanul Adrian Roşu a terminat meciul cu 19p, având un procentaj de 80% de la linia de trei puncte. Pivotul Kevin Allen a reușit 11 puncte şi 12 recuperări. Alex Berca a reuşit tot 11 puncte, iar Răzvan Bratoloveanu şi Alex Deconescu au terminat partida cu câte 4 puncte. Cel mai bun marcator din tabăra rapidiştilor a fost Michael Hope, cu 35 de puncte.

Următorul meci al formației gorjene va avea loc pe 12 decembrie, în deplasare, când ACS va da piept cu formaţia Colegiului Naţional Aurel Vlaicu din București.

Grupa C
Nr Echipa W/L Puncte
1. CS Municipal Targu Mures 10/1 21
2. CSM Phoenix CSU Galati 10/1 21
3. CSM Sighetu Marmatiei 9/3 21
4. CSM 2007 Focsani 7/4 18
5. ACS Targu Jiu 7/4 18
6. CS Rapid Bucuresti 5/7 17
7. CS Agronomia Buc 4/8 16
8. CSM VSKC Miercurea Ciuc 4/7 15
9. CN Aurel Vlaicu Buc 1/10 12
10. CS Universitatea Cluj 0/12 12
Distribuie articolul