Băleştiul, în faţa unei noi provocări

de LM 0

Fotbal, Cupa României, turul 3 / Internaţional Băleşti – Posada Perişani (miercuri, ora 16.30)

sport-1

Băleştiul fierbe în aşteptarea meciului din turul 3 al Cupei României cu Posada Perişani. Un duel între două echipe care au terminat sezonul trecut pe locul 2 în Liga a 4-a în judeţele Gorj şi Vâlcea, echipe care şi-au adjudecat Cupa în judeţele din care provin. Mai mult, cele două au ajuns deja în turul 3 al Cupei la nivel naţional, aflându-se la două tururi distanţă de un duel cu o echipă de Liga 1. Totuşi, aceste două tururi vor fi infernale, aşa că orice se poate întâmpla într-o întrecere a surprizelor.

 

Parcurs similar

Până acum, cele două echipe care se vor duela la Băleşti au avut un parcurs similar. Au promovat două tururi, dar au jucat într-un singur tur, calificându-se la masa verde în turul 2. Internaţional Băleşti vrea cu orice preţ să se califice mai departe în Cupă. După ce au dispus în primul tur de Pandurii 2, cu scorul de 3-1, în turul al doilea, cei de la Băleşti s-au calificat deoarece adversara, FC Caransebeş, s-a retras din competiţie.

De partea opusă, Posada Perişani s-a calificat după ce a trecut în turul 1 de CSU Craiova 2 cu scorul de 3-1, meci jucat acasă. Apoi, în turul 2, Posada Perişani a obţinut calificarea la masa verde, exact ca şi Băleştiul. Vâlcenii au trecut de Minerul Motru, echipă care la fel ca şi Caransebeşul a dispărut din fotbal.

 

Visul cu ochii

Băleştiul vrea să stea la aceeaşi masă cu echipele din Liga 1. La masă, la tragerea la sorţi pentru stabilirea ţintarului în 16-imile Cupei, pentru că este aproape imposibil ca această echipă de campionat judeţean să ajungă tocmai în Liga 1. Însă, există această şansă dată de Cupa României şi în care cei mici se pot lua la trântă cu granzii fotbalului românesc. Iar Internaţional Băleşti vrea să aducă în localitatea aflată la câţiva km de Târgu-Jiu o echipă de prima ligă. „Nu este uşor, dar nu este nici imposibil. Este anul premierelor. Anul acesta am adus primul trofeu în vitrina acestui club, Cupa României la nivel judeţean. Anul acesta vrem să aduce la Băleşti o echipă de Liga 1, indiferent cum se va numi ea. Să vină Steaua, Dinamo sau Astra, de ce nu chiar şi Pandurii, sau chiar Viitorul lui Gică Hagi. Este un vis pe care putem să-l transformăm în realitate. Dar, până ca acest vis să prindă contur trebuie să trecem de Posada Perişani, dar şi apoi de încă o echipă care va fi stabilită la tragerea la sorţi”, a declarat Dan Vasilică.

 

„Nu ne aşteaptă un meci uşor”

Aflaţi la două meciuri distanţă de un duel cu o echipă de Liga 1, cei de la Băleşti trebuie să treacă de Posada Perişani, o echipă de Liga a 4-a din Vâlcea şi pe care antrenorul echipei din Băleşti a spionat-o. „Am fost la ultimul loc meci, au puncte tari, dar au şi unele lacune în joc pe care sper să le speculăm. Nu ne aşteaptă deloc un meci uşor, au transferat jucători de pe la Liga  a 2-a, au un nucleu bun de jucători”, a mai declarat Dan Vasilică.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul