Bacalaureat 2018, sesiunea august – septembrie: De vineri încep probele orale. Când sunt anunţate REZULTATELE la BAC

de LM 0

Absolvenţii de clasa a XII-a susţin, începând de vineri, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la Limba Română. Între 29-30 august, are loc evaluarea competenţelor digitale, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională în perioada 30-31 august. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până în ora 12.00, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

45.052 de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidaţi fiind din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi provin din seriile anterioare.

 

Distribuie articolul