Au vile și mașini de lux, dar nu își plătesc dările către stat

de LM 0

Primăria comunei Scoarța are de recuperat de la cetățenii rău-platinici datorii de peste trei milioane de lei, reprezentând în cea mai mare parte amenzi aplicate de poliție pentru diferite abateri. Unii dintre datornici dețin case cu etaj și mașini de lux.

Nici buni de plată, dar nici de muncă!

Autoritățile au încercat să transforme datoriile în ore de muncă în folosul comunității, dar rău-platnicii nu vor să muncească.

Am făcut acțiuni în această perioadă, dar nu am reușit mare lucru. Ne-am deplasat la domiciliul cetățenilor care au datorii, am făcut popririi pe pensii, salarii, şomaj sau alte conturi. Unii cetățeni au înțeles și cei în vârstă au venit și și-au mai plătit din datorii. O mare parte din datorii, 1,7 milioane de lei, constau în amenzile de circulație. Am încercat să transformăm aceste datorii în muncă în folosul comunității. Nici această soluție nu a dat roade. Doar două persoane au venit ca să facă muncă în folosul comunității“, a spus primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu.

 „Casa am făcut-o ca să aibă de unde să mă scoată popa“

Ca să nu cheltuiască bani din bugetul local fără niciun folos pentru corespondență, angajații Primăriei Scoarța bat la porțile celor care au datorii. „Nu avem serviciu și nici bani ca să plătim. De unde să plătim? Mașinile nu sunt ale noastre. Le-au mai lăsat neamurile parcate la noi. Avem o mașină împrumutată cu care mai cărăm haine. Trăim din vânzarea hainelor vechi. Avem și noi o mașină. Ne-am împrumutat ca să o cumpărăm“, a spus Simeria Căldăraru, o localnică de etnie romă din satul Budieni, care are de achitat amenzi și impozite de 16.000 de lei. În curte sunt două case cu etaj și mai multe mașini străine, dintre care și un BMW de lux.

O altă familie din Budieni are de achitat 19.000 de lei la bugetul local. „Nu avem de unde să plătim atâția bani. Am muncit pentru mașină. Merităm și noi atâta lucru. Casa am făcut-o ca să aibă de unde să mă scoată popa“, a spus o femeie, tot de etnie romă.

ALIN PETRE

Distribuie articolul