Atentie șoferi, E OFICIAL! Președintele a SEMNAT DECRETUL

de LM 0

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind circulația pe drumurile publice. Acesta aduce numeroase schimbări pentru șoferi.

Una din principalele modificări ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/.2002 privind circulaţia pe drumurile publice este aceea că o persoană declarată inaptă din punct de vedere medical trebuie să informeze poliția rutieră asupra constatării realizate de unitatea de asistență medicală autorizată.

Dacă persoana care posedă permis de conducere este declarată inaptă medical de către unitatea de asistenţă medicală autorizată, aceasta este obligată în termen de o zi de la data constatării să comunice rezultatul examinării către poliţia rutieră.

„În cazul în care unitatea de asistenţă medicală autorizată, în urma realizării examenului de specialitate necesar, stabileşte că persoana care posedă permis de conducere este inaptă medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier sau tamvai, aceasta este obligată în termen de o zi de la data constatării, să comunice rezultatul examinării către poliţia rutieră în a cărei rază teritorială unitatea îşi defăşoara activitatea, către medicul trimităţor, precum şi persoanei declarate inaptă din punct de vedere medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai. În cazul în care persoana care posedă permis de conducere este declarată inaptă mediacal, unitatea de asistenţă medicală autorizată comunică, în temen de 15 zile de la constatare, rezultatul examinării către mediul trimiţător”, scrie în noua lege.

Un alt paragraf arată că „permisul de conducere al persoanei care este declarată inaptă psihologic pentru a conduce autovehicole, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se retrage de către poliția rutieră și poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură”.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 28 noiembrie de Camera Deputaților în calitate de for decizional.

Distribuie articolul