Atenţie CEO! Borza ar da afară jumătate din minerii din CEH

de LM 0

borza

În urma politicilor derulate sub umbrela funcţionarilor statului, Complexul Energetic Oltenia a ajuns acum să se zbată în faliment şi să devină o amintire. Remus Borza, administratorul Hidroelectrica, a declarat că pentru ca CEH să îşi poată reveni este nevoie ca actualul număr de salariaţi să fie redus la jumătate. Complexul Energetic Hunedoara are datorii de 1,5 miliarde de lei şi 6.300 de salariaţi.

 

Soluţia lui Borza

„Insolvența reprezintă o soluție dacă este asumată și administrată corect. Nu orice insolvență rezolvă problemele. Uitați-vă la RAAN, este în insolvență de trei ani și a intrat în faliment. Uitați-vă la Hunedoara. Este în insolvență și o să intre în faliment… Societatea a ajuns în această situație, deoarece a fost victima prostului management și a ingerinței statului în managementul companiei. Niciun guvern nu a luat vreo măsură radicală în Valea Jiului de-a lungul timpului, având în memorie mineriadele. Pentru o funcționare optimă a companiei vor trebui concediați jumătate dintre mineri și dintre angajații termocentralelor Mintia și Paroșeni… Până la urmă, această companie nu este vitală pentru sistemul energetic național. Noi avem 24.000 de MW putere instalată, la un consum care nu a depășit niciodată 9.000 de MW. Însă această companie poate ajuta la serviciile tehnologice de sistem pe acea zonă de Nord. Deci, iată și câteva elemente care să pledeze pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara, evident, restructurat. Deci vreo 2.000 de mineri cu vreo 700 de angajați pe zona de producție de energie, adică 2.700 față de 6.000 cât sunt acum, evident contează la performanța economică și la costurile asociate fiecărui MWh produs”, a declarat Borza.

CE Hunedoara se află în insolvență din ianuarie 2016 și are 6.300 de angajați, care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul