Aproape 7000 de morminte sunt nerevendicate

de LM 0

cimitir

Aproape 7000 de morminte din Cimitirul Municipal Târgu-Jiu nu au fost revendicate de nimeni. Societatea Edilitara are înregistrate în evidență doar jumătate din numărul total al locurilor de veci.  „Toți cetățenii care știu că dețin sau știu că au moștenit un loc de veci în cimitirul din Târgu-Jiu, trebuie să vină la Edilitara sau la Administrația Cimitirelor ca să fie luați în baza de date. În momentul de față administrăm peste 13.500 de morminte. În baza de date figurează cam jumătate din acestea, de aceea avem nevoie și de restul. În momentul în care decedează cineva, vin la noi pe ultima sută de metri și nu întotdeauna au toate documentele pregătite pentru a primi loc de veci, de fapt aprobare de înhumare. Trebuie să vină la noi, ca să lămurim situațiile“, a spus Alexandru Zaharia, șeful Edilitara Târgu-Jiu.

 

Locuri de veci concesionate

Cimitirul Municipal s-a extins cu aproximativ 600 de locuri de veci. Din totalul mormintelor, 2.800 de locuri sunt concesionate. „Concesiunea pe șapte ani costă 1.450 lei, iar pe 25 de ani – 5.400 lei. Cetățenii care dețin adeverințe de folosire a locului de veci valabile pe toată viața trebuie să știe că sunt valabile”, a mai preciza Zaharia.

Taxa pentru capelă este de 44 de lei, la care se adaugă aceea pentru capacul frigorific. Taxa de întreținere a locurilor de veci a scăzut la 29 de lei de la 30 lei/an.

ALIN PETRE

Distribuie articolul