Aparegio, amendat cu 5000 de lei! Motivul?

de LM 0


Operatorul Aparegio, amendat cu 5000 de lei de Direcția de Sănătate Publică și dat pe mâna organelor de anchetă, după ce presa din Gorj a relatat că o vidanjă cu dejecţii a fost golită în râul Jiu.

Direcția de Sănătate Publică, Garda de Mediu și Serviciul de Gospodărire a Apelor au demarat, încă de vineri, un control la societatea de apă și canal. Totul după ce, Claudiu Fiu, unul dintre șefii Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Gorj, a filmat, la finalul săptămânii trecute, cum vidanjele Aparegio sunt golite într-un canal care ajunge în Jiu iar imaginile au făcut înconjurul internetului.

Mihai Gherghe, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – ADIA Gorj, care patronează Aparegio, a declarat, în presa locală, că ar fi fost vorba doar de apă și nisip. Numai că, organele de control au constatat cu totul altceva.

În urma celor întâmplate, Aparegio a fost amendată de DSP Gorj cu 5000 de lei și i s-a interzis să mai facă deversări în Jiu. În plus, Gheorghe Sanda anunță că va pune la dispoziția organelor de cercetare documentele relevante cu privire la fapta verificată.

Distribuie articolul