Aparatură medicală de milioane, lăsată de izbeliște la Policlinică. Stănculete: Când, vreodată, SJU a investit în perfecționarea cadrelor?

de LM 0

Aparatură medicală foarte scumpă, de milioane de lei, stă sub cheie la Policlinica Spitalului Județean din Târgu-Jiu pentru că nu există medici care să știe s-o folosească.

Nimeni nu s-a gândit să trimită la specializare cadrele medicale așa că, pacienții care au avut nevoie de diverse investigații, sunt nevoiți să meargă în altă parte. După scandalul legat de RMN, managerul interimar Gigel Capotă este supărat. Spune că toate i se sparg în cap deși problemele sunt vechi. Printre aparatele nefolosite se află un audiometru dar și un aparat radiologic mobil, adus în urmă cu doi ani. Medicul ORL-ist  Gheorghe Stanciu spune că lucrurile se complică atunci când pacientul are nevoie de un document necesar stabilirii gradului de  handicap. Fostul director al Policlinicii din Târgu-Jiu, medicul Vasile Stănculete, îi cere conducerii Spitalului Județean de Urgență fonduri pentru a putea trimite medicii la specializări. În vreme ce aparatura medicală stă nefolosită, pacienții se descurcă cum pot,  pe la alte spitale din țară. Printre secțiile afectate de lipsa specialiștilor, care ar putea să folosească aparatele abandonate, se află și Cardiologia, Oftalmologia și Urologia.

Distribuie articolul