Aparatură medicală de milioane, lăsată de izbeliște la Policlinică. Stănculete: „Când, vreodată, SJU a investit în perfecționarea cadrelor?”

de LM 0


Aparatură medicală foarte scumpă, de milioane de lei, stă sub cheie la Policlinica Spitalului Județean din Târgu Jiu pentru că nu există medici care să știe s-o folosească.

Nimeni nu s-a gândit să trimită la specializare cadrele medicale așa că, pacienții care au avut nevoie de diverse investigații, au fost nevoiți să meargă în altă parte. După scandalul legat de RMN, managerul interimar Gigel Capotă este supărat. Crede că toate i se sparg în cap deși problemele sunt vechi.

„Pentru noul contract cu casa am dat să se facă o strategie clară de contractare, să discutăm cu fiecare secție, pe fiecare aparatură în parte, avem o evidență foarte clară acum, să vedem cu ce putem să venim în plus față de vechiul contract. Eu nu pot să afirm acum, nu am competența necesară, să spun că s-a folosit mai mult sau mai puțin un aparat. Cert este că orice aparat, la orice spital, nu se aduce decât la solicitarea medicului specialist respectiv. Am un gust amar că dintr-o dată, se descoperi, era din 2007, eu chiar să fac treabă și ordine acolo unde cred că va fi necesar. Cât voi fi manager, nu va exista să fie aparatul X aici și noi să nu-l folosim”, a afirmat Capotă.

Printre aparatele nefolosite se află un audiometru dar și un aparat radiologic mobil, adus în urmă cu doi ani. Medicul ORL-ist Gheorghe Stanciu spune că lucrurile se complică atunci când pacientul are nevoie de un document necesar stabilirii gradului de handicap.

Fostul director al Policlinicii din Târgu Jiu, medicul Vasile Stănculete, îi cere conducerii Spitalului Județean de Urgență fonduri pentru a putea trimite medicii la specializări. „Ce investiți știți că s-au făcut pe personalul din spital ? Când au fost bani pentru instruirea medicilor, asistenților, să fie trimiși la cursuri de pregătire, când s-a făcut așa ceva ? Niciodată nu au fost bani. Pentru a lucra pe aparatele respective, trebuie să ai o anumită pregătire. Dacă nu investești în medici, în personal, nu vei avea niciodată pregătirea suficientă. Profit de faptul că este și domnul director aici ca să-i spun că ar trebui să facă ce face ministra sănătății la Baia Mare, medicii și cadrele medicale din banii pe care îi făceau, aveau o anumită cotă. Hai să facem Policlinica să aibă o anumită cotă din profitul încasat de spital, atunci să vedem cum ajunge un medic la 200 de milioane de lei, atunci vă garantez că toată Policlinica va lucra și pentru pacient și pentru buzunarul lor”, a spus Stănculete.

În vreme ce aparatura medicală stă nefolosită, pacienții se descurcă cum pot pe la alte spitale din țară. Printre secțiile afectate de lipsa specialiștilor, care să poată folosi aparatele abandonate, se află și Cardiologia, Oftalmologia și Urologia.

Distribuie articolul