Angajații de la Pandurii, în pragul dezastrului

de LM 0

Angajații Clubului Pandurii vor intra în șomaj şi de marţi ar putea primi preavizul. Marin Golea, administratorul special al Clubului Pandurii, a declarat că activitatea clubului trebuie restrânsă din lipsă de fonduri. „În perioada următoare trebuie să iniţiez diminuarea costurilor, având în vedere faptul că la ultima şedinţă AGA nu s-a concretizat o hotărâre din care să reiese continuarea finanţării de către membri asociaţi. În aceste condiţii nu dorim să aducem în continuare prejudicii Clubului prin prezenţa salariaţilor la serviciu, a angajaţilor care au contracte până pe data de 30 trebuie să întrerupem contractele de muncă, să suspendăm activitatea, până când se hotărăşte de către acţionari săptămâna viitoare dacă se continuă activitatea în Liga a doua. Suntem presaţi de ANAF de la care avem o cerere de plată de 1,3 milioane de lei. Noi nu avem voie să facem noi datorii, ci trebuie să sporim averea clubului”, a spus Marin Golea.

Concedii

Unii angajați au intrat chiar în concedii de odihnă. Clubul are datorii de peste 5 milioane de euro.  „Salariaţii, o parte dintre ei sunt înţelegători şi au intrat în concediu. Împreună cu administratorul judiciar lcrăm la preavize şi de luni sau marţi vor intra în preaviz, iar de săptămâna aceasta vom face toate informările către ITM Gorj pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj. Trebuie să luăm măsuri pentru continuarea activităţii. Dacă nu se continuă, ei pot să beneficieze şi de trei salarii compensatorii.”, a spus Marin Golea

Zeci de angajaţi

Marin Golea a declarat că și jucătorii şi antrenorii de la Pandurii II vor intra în preaviz. „Este vorba de un total de 84 de salariaţi ai Clubului. Sunt sportivii de la Pandurii II, de la echipa mare, antrenorii de la Centrul de copii şi juniori. Este vorba de închiderea în totalitate a activităţii clubului. Administratorul judiciar lucrează la un raport şi dacă se merge în felul acesta se va ajunge la faliment. Vedem ce se va întâmpla la următoarea şedinţă a AGA, dacă se va continua sau nu finanţarea de către membri asociaţi.”, a precizat Marin Golea. Numai Centrul pentru copii şi juniori arre 300 de copii angrenați în competiții inter județene. Sediul Centrului a fost la un pas să fie vândut, dacă Clubul intra în faliment.

Distribuie articolul