Angajată de la Camera Agricolă Gorj, trimisă în judecată de DNA

de LM 0

camera_agricola

Mioara Low, consilier în cadrul Camerei Agricole Județene Gorj, a fost trimisă în judecată de DNA, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false și complicitate la înșelăciune. Alături de aceasta au mai fost trimiși în judecată Nicolae Daniel Corlan și Nicolae Corlan pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, înșelăciune, complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la înșelăciune.

low

Prejudiciul este de peste 80.000 de lei

Conform DNA, în cursul anului 2012, Corlan Nicolae Daniel, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – Oficiul Județean pentru Plăți și Dezvoltare Rurală Gorj mai multe documente care conțin date false sau nereale, în contextul realizării a două proiecte finanțate din fonduri europene. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Corlan Nicolae Daniel a încasat nelegal 82.545,25 lei, sumă cu care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a și constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumelor de bani existente în două conturi ce aparțin inculpaților Corlan Nicolae Daniel și Low Mioara.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

ALIN PETRE

Distribuie articolul