Amenzi pentru două restaurante din Rânca

de LM 0

ranca

Inspectorii sanitar veterinari au aplicat două amenzi de 1.200 de lei în două pensiuni cu restaurant din zona montană Rânca, pentru lipsa monitorizărilor de temperatură în spațiile de depozitare şi a echipamentului complet de protecție sanitară pentru personal, dar şi pentru etichetarea incompletă a unor produse congelate din carne de pasăre, prin deteriorarea etichetelor.

 

Amenzi de peste 11.000 lei

În perioada 16-21 august, inspectorii DSVSA Gorj au efectuat 122 de inspecţii şi controale în sectorul alimentar și al sănătăţii animalelor, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în localităţile Târgu-Jiu, Rovinari, Motru, Fărcășești, Negomir, Târgu-Cărbunești, Logrești, Prigoria, Baia de Fier, Bălești, Novaci, stațiunea montană Rânca, Bumbești-Jiu, Crasna, Văgiulești, Cătunele şi Drăguțești.

„În timpul controalelor organizate au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a cinci sancţiuni contravenţionale în cuantum de 11.200 de lei”, a declarat Nicolae Călescu, director executiv al DSV Gorj.

O amendă de 6.000 de lei a fost dată administratorului unui magazin alimentar din Logrești pentru lipsa documentelor însoțitoare pentru unele produse de origine animală (declarații de conformitate). Pentru deficiențe de igienă a spațiilor și nerespectarea criteriilor de vecinătate a produselor (băuturi răcoritoare și mezeluri), două magazine alimentare din comuna Licurici au fost amendate cu 4.000 de lei, fiecare.

(M.T.)

Distribuie articolul