Ambasadorul Marii Britanii, vizită de documentare în Gorj

de LM 0

ambasador-(2)

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, s-a aflat, timp de două zile, într-o vizită de documentare în Gorj, prilej cu care a dorit să cunoască aspecte din domeniul cultural și economic al județului. În acest sens, în programul vizitei a fost cuprinsă și întâlnirea cu reprezentanții autorităților publice locale, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, și primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, întrevedere ce a avut loc vineri, 22 aprilie, la sediul Consiliului Județean Gorj. „În cadrul discuțiilor purtate cu Excelența Sa, oficialii județului Gorj au subliniat deschiderea pentru viitoare colaborări în diferite domenii de activitate, fiind prezentate proiectele de dezvoltare ale județului și Municipiului Târgu-Jiu.  La finalul întâlnirii, Excelența Sa, Paul Brummell, a consemnat câteva impresii în Cartea de Onoare a Consiliului Județean Gorj”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

ambasador-(1)

Ambasadorul Marii Britanii în România, aflat pentru prima dată în Gorj, a luat la pas municipiul Târgu-Jiu, apreciind în mod deosebit operele brâncușiene, dar și stilul arhitectural al unor imobile vechi. El a vizitat și Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, unde a avut posibilitatea să vadă monumente de arhitectură și tehnică populară reprezentative pentru județul Gorj.

ambasador3

Paul Brummell s-a întâlnit, la sediul PNL Gorj, cu liberalii Dan Vîlceanu și  Octavian Lupulescu. Ambasadorul Marii Britanii a fost interesat să afle date despre situația economică şi politică a județului și prin prisma opoziției.

(M.T.)

Distribuie articolul