Alunecări de teren în 3 localități din Gorj: Roșia de Amaradia, Licurici și Brănești

de LM 0


Alunecări de teren în 3 localități din Gorj: Roșia de Amaradia, Licurici și Brănești.

Primarul Liviu Cotojman este supărat, din nou, pe prefectul Ciprian Florescu, pe motiv că nu obține bani de la guvern pentru consolidări.

După topirea zăpezilor, pământul a luat-o din nou la vale la Roșia, într-o zonă situată la câteva sute de metri de centrul localității. Alunecarea a apărut anul trecut, dar Prefectura Gorj n-a reușit să obțină finanțare pentru consolidarea zonei.

Cotojman se teme că, dacă nici anul acesta nu se obțin bani pentru consolidări, problemele se vor complica la Roșia de Amaradia. În acest moment sunt în pericol 4 gospodării, aflate la circa 15-20 de metri de versatul care a luat-o la vale.

La Prefectura Gorj au ajuns sesizări de la 3 primării din județ privind alunecările de teren, a comunicat purtătorul de cuvânt Corina Belteu. În ceea ce privește acuzațiile lansate de primarul din Roșia de Amaradia, că prefectura n-a obținut bani pentru consolidări, Belteu dă asigurări că localitatea condusă de Liviu Cotojman a fost trecută mereu în situațiile trimise la guvern, dar nu i-a fost alocată finanțare.

Distribuie articolul