Alin Văcaru vrea liste comune ALDE-Pro România în 2020

de LM 0


Alin Văcaru vrea liste comune ALDE-Pro România în 2020 și-i propune lui Ion Iordache să intre în lupta pentru președinția Consiliului Județean Gorj. În noua alianță, realizată de Ponta și Tăriceanu, se va decide, după prezidențiale, cum vor fi atacate localele de anul viitor. La Gorj, Văcaru ar vrea liste comune. ALDE stă mult mai bine în structurile locale din județ, având 58 de consilieri locali, 3 consilieri județeni și 2 primari. La europarlamentare, cele două partide au avut scor aproape egal, în județ, în jurul a 10 procente.

Alin Văcaru a purtat, deja, discuții cu primarul Robert Filip și vicepreședintele Consiliului Județean, Ninel Muja, despre modul în care Pro România și ALDE vor lucra pe plan local. Deputatul și-ar dori o alianță pentru 2020. Văcaru a declarat, la Interviurile Infinit FM, că n-ar avea nimic împotriva unei candidaturi a lui Ion Iordache la președinția Consiliului Județean Gorj.

Eduard Lădaru, consilier municipal ALDE, consideră bună ideea realizării de liste comune cu Pro România, la alegerile locale din 2020.

Ion Fugaru este de părere că și în situația în care vor merge pe liste comune, ALDE și Pro România vor rămâne în marja de până în 10 procente. Fugaru crede că Văcaru i-a propus lui Iordache să candideze la președinția Consiliului Județean Gorj, pentru a avea cale liberă spre un nou mandat de parlamentar.

Distribuie articolul