Alimente pe care nu ar trebui să le conservaţi în frigider

de LM 0

legume

Unele produse alimentare îşi vor pierde mult din calitatea lor dacă sunt ținute în frigider.

Cartofii – frigiderul este un mediu mult prea răcoros pentru cartofi. Temperatura destul de rece transformă amidonul în zaharuri. Cartofii trebuie depozitaţi într-un loc răcoros și fără umiditate.

Roşiile – în frigider devin moi, iar membrana este deteriorată. În locul frigiderului, ar trebui să păstraţi aceste legume foarte nutritive la o temperatură potrivită (la temperatura camerei). Roșiile coapte trebuie să fie consumate în trei-patru zile.

Busuiocul – această plantă aromatică se potriveşte perfect cu roşiile și are nevoi similare în ceea ce priveşte conservarea. Busuiocului îi place căldură. Ținut în frigider se va ofili prematur. Acest condiment poate fi păstrat într-un pahar cu apă, departe de lumina directă a soarelui.

Ceapa – devine moale şi îmbătrâneşte în umiditatea frigiderului. În plus, aceasta are tendinţa de a-şi împrăştia aroma şi a altera mirosul şi gustul celorlalte produse din apropiere. Este de preferat să păstraţi ceapa într-un loc fără umiditate și să evitaţi razele soarelui până ce o veţi consuma. Nu trebuie să păstraţi niciodată ceapa şi cartofii împreună. Ceapa îşi va transmite mirosul care le va face pe ambele legume să se altereze (întâi se înmoaie, apoi putrezesc) mai repede.

Pepenele galben – păstraţi pepenele galben, aşa cum o faceţi cu pepenele roşu, pe masă, pentru a obţine cea mai bună savoare. Păstrarea acestor fructe la temperatura ambientală ajută antioxidanţii să rămână intacţi. Odată tăiat pepenele galben, se poate conserva în frigider trei-patru zile.

Usturoiul – păstraţi puternică savoarea căţeilor de usturoi aşezându-i într-un recipient răcoritor, uscat şi aerisit, dar niciodată la frigider. Odată tăiat capul usturoiului, folosiţi căţeii de usturoi cel mult 10 zile pentru a vă bucura în continuare de binefacerile acestora asupra sănătăţii. Dacă nu este tăiat, usturoiul poate cu uşurinţă să fie ţinut în jur de 2 luni în cămara cu alimente, dacă aerul poate să pătrundă.

Merele – aceste fructe proaspăt culese sunt foarte bune, dar nu în frigider. Dacă merele nu vor fi consumate timp de 2 săptămâni, aţi putea să le păstraţi mai mult timp punându-le la o temperatura rece.

Fructele cu sâmburi – lăsaţi piersicile, caisele, nectarinele şi prunele să se coacă la temperatura camerei fără să le puneţi în frigider. Dacă va place să le consumaţi mai coapte, atunci aşezaţi-le în lada pentru fructe şi legume câteva zile.

Avocado – acest fruct cu sâmbure nu începe să se coacă până nu este cules din arborele de avocado. Este de preferat să păstraţi avocado mai dur şi necopt pe masa din bucătărie şi să păstraţi avocado copt în frigider dacă nu doriţi să îl consumaţi prea curând.

Ananasul – la fel ca fructul de avocado, ananasul este oprit din procesul său de maturizare atât timp cât este conservat în frigider. Mai rău de atât, îşi pierde gustul, pentru că enzimele care îi permit să se coacă dispar şi, astfel, îl va face să-şi piardă savoarea dulce.

Sosurile iuţi – puteţi să le păstraţi între 12-36 de luni în siguranţă în cămara cu alimente. Este total inutil să le lăsaţi într-o camera răcoroasă crezând că e mai bine astfel. Păstraţi locul pentru alte alimente, care sunt perisabile.

Distribuie articolul