ALDE ridică problema postului de viceprimar la Târgu-Jiu. ”Este stipulat prin protocolul național să ne fie acordat”

de LM 0


ALDE ridică problema postului de viceprimar la Târgu-Jiu. ”Este stipulat prin protocolul național să ne fie acordat, iar acest lucru nu s-a respectat” a declarat, la Interviurile Infinit FM, Dorin Tașcău, unul dintre membrii BPJ. ”Și noi meritam postul de viceprimar la Rovinari și nu l-am primit” reacționează Mihai Prunariu. ”Nu poți să dai pe tavă postul de viceprimar cuiva” comentează și deputatul Elvira Șarapatin. În PSD Gorj, opiniile sunt împărțite în privința tensiunilor apărute în alianța cu ALDE.

Dorin Tașcău a ridicat problema postului de viceprimar la Târgu-Jiu, la Interviurile Infinit FM, acuzând că protocolul PSD-ALDE, încheiat la nivel național, n-a fost respectat la Gorj.

Mihai Prunariu le amintește celor de la ALDE că și ei au refuzat să acorde Partidului Social-Democrat postul de viceprimar la Rovinari. Vicepreședintele PSD reafirmă că nu-i place politica pe care Ion Iordache o face în Gorj și faptul că este pasată responsabilitatea CE Oltenia către PSD, deși ALDE conduce Ministerul Energiei.

Cosmin Pigui, primarul PSD de la Peștișani, crede că ALDE ar trebui să se mulțumească cu posturile obținute după localele din 2016.

Cristian Toader Pasti are altă atitudine în privința alianței cu ALDE. Zice că, deși este un partid mic, de 5%, trebuie respectat și purtate discuții și negocieri.

Deputatul Elvira Șarapatin nu vede de ce PSD ar ceda unul dintre posturile de viceprimari la Târgu-Jiu. Spune că Aurel Popescu și Adrian Tudor sunt activi și se implică în problemele municipiului.

Mihai Weber îi dă dreptate primarului Ion Bârcă, nemulțumit de atitudinea și pretențiile ridicate de liderii ALDE Gorj. În același timp, președintele executiv al PSD Gorj se declară deschis unor noi negocieri cu liberal-democrații.

Distribuie articolul