Afaceristul „Ciupilan“, puşcărie pentru evaziune

de LM 0

ciupilan

Cunoscutul om de afaceri de etnie romă, Ion Rădulescu, zis „Ciupilan“, a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de șase ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. „Contopește pedepsele în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 3 ani închisoare (o treime din totalul celor trei pedepse de 3 ani închisoare), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenție, la care se adaugă pedeapsa de 40.000 lei amendă corespunzătoare a 200 de zile amendă“, se menționează în hotărârea instanței.

Complicele său, Mihai Ilarie, a fost condamnat la trei ani de închisoare: „Contopește pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu pedeapsa anterioară de 3 ani închisoare în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute 3 ani închisoare şi 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor“, se mai precizează în sentință.

 

Obligați să achite despăgubiri

Cei doi oameni de afaceri de etnie romă din Meteor au fost obligați să achite despăgubiri de aproximativ 170.000 de lei: „Rădulescu Ion, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC FABIMET SRL reprezentată prin lichidator judiciar SC VLC SPRL Tg-Jiu, precum şi în solidar cu inculpatul Mihai Ilarie şi SC LARCOMET SRL Tg-Jiu, la plata către bugetul de stat a sumei de 21.621 lei, cu accesoriile calculate până la data achitării integrale a prejudiciului, către partea civilă Statul Român, reprezentat prin Agenția Națională de Administrare Fiscală. (…) Obligă inculpatul Rădulescu Ion în solidar cu partea responsabilă civilmente SC FABIMET SRL reprezentată prin lichidator judiciar SC VLC SPRL Tg-Jiu, la plata către bugetul de stat a sumei de 148.995 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, cu accesoriile calculate până la data achitării integrale a prejudiciului, către partea civilă Statul Român“, se arată în sentința instanței.

Ciupilan și Mihai Ilarie au fost trimiși în judecată în urmă cu aproximativ un an, pentru emiterea și introducerea în contabilitate de facturi nereale pentru a se sustrage de la plata taxelor către bugetul de stat. Recent, Ciupilan l-a denunțat pe un consilier din Senatul României, care a și fost arestat pentru luare de mită.

ALIN PETRE

Distribuie articolul