ACHITĂRI pe bandă rulantă în dosarul Bucurescu-Rămescu

de LM 0

Curtea de Apel Craiova a decis achitarea tuturor inculpaților din dosarul în care cap de afiș au fost primarul Sorin Bucurescu și omul de afaceri Mihai Rămescu.

Soția afaceristului, Maria Rămescu și o angajată a Primăriei Slivilești, Alexandra Logăscu, condamnată inițial la 6 luni de închisoare cu suspendare, au fost și ele achitate. Decizia judecătorilor este definitivă și vine după câțiva ani de procese, în care soții Rămescu au fost acuzați că ar fi beneficiat, cu complicitatea celor de la Primăria Slivilești, de aproape 700.000 de lei de la fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia.

Banii au fost dați pentru strămutarea unei proprietăți, anchetatorii susținând că plățile s-au făcut pentru o construcție care ar fi existat doar în acte, nu și pe teren, lucru pe care cei incriminați l-au negat permanent.

Sorin Bucurescu a fost primul primar din țară care, în februarie 2014, în acest dosar, a fost plasat în arest la domiciliu, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal. Edilul a spus că va încerca să-și găsească dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Bucurescu mai este implicat într-un dosar, cel al „lotului Ydail”, în care este acuzat alături de alți primari din județ că ar fi primit mită de la un om de afaceri. Edilul a negat și aceste acuzații și a spus că are convingerea că își va dovedi nevinovăția.

Distribuie articolul