A început lupta pentru Parlament. Cine are şanse la Gorj

de LM 0

16

Partidele politice au început campania electorală în miez de noapte, la câteva minute după ce s-a dat startul. Zeci de activişti politici au venit în centrul oraşului Târgu-Jiu pentru a lipi afişele candidaţilor angrenaţi în bătălia electorală pentru cele cinci fotolii de deputat şi două de senator.

13

Cele mai multe locuri în viitorul parlament sunt vizate de PSD şi PNL, însă în calcule intră şi PMP şi ALDE. Cu toate acestea, bătălia finală se va da între liberali şi social-democraţi. Sunt de luat în calcul independenţii Ion Călinoiu şi Ion Ciocea, nu pentru că ar avea prea multe şanse de reuşită, ci pentru că voturile pe care le vor atrage de la electorat ar putea modifica total configuraţia alegerilor din 11 decembrie. Ion Călinoiu pare să aibă şanse mai mari decât primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, însă îi va fi foarte greu să obţină peste 20.000 de voturi sau mai multe, în funcţie de participarea la scrutin a populaţiei şi alţi parametri prevăzuţi în legea electorală.

56

Cei doi foşti social-democraţi au fost excluşi de pe lista PSD şi au acum o sete de răzbunare faţă de şefii PSD. Cel mai supărat este Ion Ciocea, care avea locul asigurat la Camera Deputaţilor. Ciocea susţine că nu are mari şanse, dar vrea să rupă cât mai multe voturi de la Florin Cârciumaru. Primarul municipiului Târgu-Jiu candidează de pe prima poziţie, la Senat.

pmp

Surprize posibile

Este de urmărit şi numărul de voturi pe care le va primi deputatul Mihai Weber şi ce şanse va avea fostul prefect Alin Văcaru. Pesedistul Victor Ponta şi liberalul Dan Vîlceanu sunt singurii candidaţi siguri de viitoarele mandate. Tudor Barbu va avea emoţii la scrutin şi cei de la ALDE speră la un post de deputat sau chiar unul de senator. Şi PMP şi-a propus obţinerea unui fotoliu de deputat, însă totul depinde de pragul electoral. La nivelul judeţului Gorj, USR este ca şi inexistentă, iar UDMR a trimis în luptă un român, pe Cristian Tudor, provenit din familia PSD, Tudor.

55
Mai sunt de urmărit şi voturile primite de social-democraţi în localităţile primarilor PSD, care şi-au declarat susţinerea faţă de Ion Călinoiu, fost preşedinte executiv al organizaţiei judeţene.

Una peste alta, am putea fi martori la unul dintre cele mai interesante scrutine din ultimii ani.

Distribuie articolul