A început exodul membrilor PMP nemulţumiţi de Daviţoiu

de LM 0

davitoiu

Mai mulţi lideri de organizaţii de tineret din cadrul PMP Gorj au demisionat din partid. Tinerii au explicat plecarea din partid prin faptul că nu se mai regăsesc în politica liderilor PMP, în frunte cu omul de afaceri Nicolae Daviţoiu. „Începând cu data de 14.07.2016, subsemnații membri ai OTPMP, Gorj Brăilă Cătălin – președinte, Pătroi Constantin – secretar general (Președinte OTPMP Tg-Jiu), Vîlceanu Mihai – secretar general adjunct (Președinte OTPMP Cărbunești), Turbatu Robert – vicepreședinte (Președinte OTPMP Rovinari), Popescu Daniel – vicepreședinte (Președinte OTPMP Bălești), Stanciu Ciprian – vicepreşedinte (Președinte OTPMP Bumbești Jiu), Godescu Georgiana – secretar executiv (Președinte OTPMP Ciuperceni), Arambasa Eduard – secretar executiv (Președinte OTPMP Plopșoru), am demisionat din partid, dat fiind faptul că Partidul Mișcarea Populară, în ultima perioadă, a luat decizii ale căror urmări nu pot să reprezinte idealul nostru, al tinerilor din politică”, potrivit unui comunicat de presă.

La începutul săptămânii a părăsit partidul şi deputatul Scarlat Iriza, care a avut un conflict cu Nicolae Daviţoiu, pe care îl acuză că a transformat partidul într-un SRL de familie. De asemenea, nici unificarea cu UNPR nu a fost un motiv care să îi încânte pe liderii de la tineret.

 

Daviţoiu nu e îngrijorat

Nicolae Davițoiu, preşedintele Mișcării Populare Gorj, a declarat că tinerii au plecat din partid doar pentru că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu UNPR, nu şi de faptul că şi-a promovat rudele şi apropiaţii la nivel politic. Omul de afaceri a menţionat că are resurse să refacă organizaţiile pierdute, având în vedere că a primit în partid membri ai UNPR.  „Nu e o problemă cu refacerea organizaţiilor. Voi numi pe altcineva. Nu este atât de complicat. Avem înlocuitori. Orice om care pleacă este o problemă, dar ne aşteptam în cazul lui Cătălin Brăilă, de când s-a retras de la Consiliul Judeţean. De atunci a spus că vrea să plece. Oricum se va face o analiză, pentru că în anumite zone, unde UNPR a avut rezultate mai bune, vor fi şefi de la UNPR în organizaţiile respective… Din discuţia pe care am avut-o cu domnul Brăilă, a fost vorba de fuziunea cu UNPR”, a declarat Nicolae Davițoiu.

 

Cine mai pleacă?

Sub semnul întrebării în ceea ce priveşte rămânerea în partid este şi deputatul Vasile Popeangă. Acesta îşi va căuta cel mai probabil un alt partid. Nici Liviu Andrei nu se află într-o postură confortabilă, deşi acesta nu ar spune nu unei oferte de a prelua conducerea PMP, dacă Băsescu i-o va cere. Daviţoiu este însă unul dintre oamenii de bază ai fostului preşedinte în Gorj şi în Oltenia.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul