Asistații sociali, scutiți de la plata impozitelor. Primarul Romanescu promite o bursă a locurilor de muncă

de LM 0


Consilierii din Târgu Jiu au decis, în ședința de miercuri, să-i scutească de plata taxelor și impozitelor locale pe beneficiarii de ajutor social.

Eduard Lădaru a precizat că măsura se aplică asistaților care sunt proprietari sau co-proprietari de imobile, cu venituri lunare sub 600 de lei. „Legea prevede acest lucru pentru persoanele care au un venit mai mic de, și aici cuantumul l-am stabilit noi la 600 lei. Acum dacă stau bine și mă gândesc, este greșit pentru că trebuia calculat și aprobat venitul, așa țin minte că așa s-a discutat atunci, să se împartă la toți membrii de familie și să vedem dacă venitul mediu pe mebru de familie, cu copii cu tot și cu cine mai stă în gospodăria respectivă, este mai mic de 600 de lei”, a explicat Lădaru.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Lădaru dacă n-ar fi fost mai bine ca asistații sociali să fie puși la muncă, în loc să fie scutiți de plata impozitelor, mai ales că patronii se plâng de lipsa forței de muncă. Consilierul ALDE a precizat că măsura a fost luată pentru ajutorarea persoanelor nevoiașe, nu „din milă pentru trântori”.

„Discuția a fost de persoane nevoiașe. Sigur se reduce discuția la faptul că am văzut că firmele nu-și pot găsi muncitori pentru că cei care au ajutorul acesta social, nu vor să muncească, trebuie o modificare legislativă pentru acordarea acestui ajutor social. În ceea ce privește șomajul s-a reglementat, dacă refuzi un loc de muncă de 3 ori, nu mai primești șomaj, dar la ajutorul social, nu s-a reglementat. Ei oricum trebuie să presteze niște ore în folosul comunității și poți să organizezi și o bursă a locurilor de muncă și să-i obligi să participe. Trebuie să nu ne mai fie milă de trântori, cei care refuză să muncească deși ar putea face asta, nu pot fi numiți ajutați social, ci trântori”, a mai spus Lădaru.

Primarul Marcel Romanescu a declarat că ia în calcul organizarea unei burse a locurilor de muncă pentru asistații social. În plus, a anunțat și alte facilități pentru târgujieni, cum ar fi transportul public gratuit pentru elevii de clasele 0-4.

„Vom face toate aceste demersuri și vom încerca să facem inclusiv o bursă a locurilor de muncă pentru astfel de persoane. Am luat în calcul transportul gratuit pentru elevii claselor 0-4. Vom face demersurile necesare și vom lua o hotărâre de Consiliu Local. Vom analiza și pentru elevii mai mari și vedem cum putem face rectificarea necesară la buget”, a spus Romanescu.

Distribuie articolul