30 de ani de închisoare pentru motreanul care și-a ucis iubita în bătaie

de LM 0

Bărbatul din Motru care, la sfârșitul lunii august a anului trecut, și-a snopit în bătaie iubita până când femeia a murit, după câteva ore de agonie, a fost condamnat, miercuri, la închisoare cu executare.

Ion Jianu ar trebui să rămână în spatele gratiilor pentru 30 de ani, dacă sentința nu se modifică, deocamdată verdictul magistraților gorjeni nefiind definitiv. Instanța a mai decis ca individul să plătească daune morale de aproape 100.000 de lei către rudele femeii omorâte.

Motivul crimei l-a constituit gelozia, deși femeia ucisă, Simona Iliescu, nu avea voie să părăsească apartamentul în care locuia împreună cu Jianu. Periodic, femeia era bătută și maltratată, iar când a încercat să fugă de la locuința bărbatului a primit amenințări din partea acestuia și a revenit acasă, continuând să fie bătută și umilită.

Anchetatorii au descoperit că în noaptea în care a fost ucisă, femeia nu a fost doar bătută, ci și supusă unor atrocități care i-au îngrozit până și pe cei care au efectuat cercetările la fața locului.

Distribuie articolul