19 ani de închisoare în dosarul ”Elodia II”

de LM 0

Tribunalul Gorj a pronunțat, miercuri, o primă sentință în dosarul supra-numit „Elodia II”, în care un bărbat din Târgu-Cărbunești a fost judecat pentru că și-ar fi omorât un prieten, cadavrul victimei nefiind găsit nici până în prezent.

Felix Dianu a primit o condamnare de 18 ani de închisoare pentru omor, iar alți 3 au fost dați pentru acuzația de profanare de cadavre, formulată pentru că ar fi ascuns trupul victimei. Cele două pedepse au fost contopite într-una de 19 ani de închisoare cu executare, sentința nefiind deocamdată definitivă.

Bărbatul a negat mereu că ar fi comis faptele, dar acum a fost obligat de judecători să despăgubească membrii familiei celui omorât cu suma de 400.000 de lei. Instanța a menținut sechestrul asiguratoriu pe proprietatea inculpatului, respectiv o casă și un teren din Târgu- Cărbunești, evaluate la mai puțin de 70.000 de lei.

Faptele s-au petrecut în februarie 2010, când victima, Daniel Nistor, a dispărut de la domiciliul său din Târgu-Cărbunești. Anchetatorii au strâns probe și au demonstrat că bărbatul a fost omorât de Felix Dianu, care îi era prieten, dar care avea și o relație intimă cu soția celui ucis. De altfel, la câteva zile de la dispariția lui Nistor, Dianu a plecat în Italia și s-a întâlnit cu femeia.

Distribuie articolul