100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Raioanele Ungheni și Călărași s-au înfrățit cu Gorjul

de LM 0

În ziua împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Gorjul s-a înfrățit cu două dintre raioanele Republicii Moldova.

Acordul de înfrățire a fost semnat în cadrul unei ceremonii desfășurate în Sala Maură a Prefecturii Gorj, în prezența autorităților locale și județene, precum și a președinților Consiliilor Raionale Ungheni și Călărași. În 2016, Gorjul a mai semnat un acord de înfrățire cu Sângerei, un alt raion al cărui președinte a fost prezent, marți, la manifestarea de la Târgu-Jiu.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a anunțat că vor urma parteneriate culturale și economice.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu și primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, au salutat prezența oaspeților de peste Prut și decizia parafării unui acord de colaborare.

Cuvintele de apreciere din partea românilor de dincolo de Prut nu au întârziat. Ludmila Guzun, președintele Consiliului Raional Ungheni, a adus o bucată din gardul de sârmă ghimpată instalat de ruși, în 1954, de-a lungul Prutului și desființat ulterior.

Cuvinte frumoase au fost rostite și de președintele Consiliului Raional Călărași. Silviu Artene i-a înmânat președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, o plachetă a întregitorilor neamului românesc: Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza și Ferdinand I.

Distribuie articolul