Vin ninsorile în Gorj

de LM 0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o avertizare de Cod Galben și Portocaliu pentru ninsori însemnate cantitativ și local viscolite. Județul Gorj și Oltenia se află în zona de avertizare cu Cod Galben.
Avertizarea de Cod Galben va intra în vigoare astăzi, la ora 22,00 și se va încheia mâine, la ora 20,00. În această perioadă se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ și local viscolite.
În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80-90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei“, se arată într-un comunicat al Administrația Națională de Meteorologie.

Distribuie articolul