Un gorjean, victima unei mari încurcături la vamă

de LM 0

Un gorjean care trăiește în Marea Britanie a fost victima unei încurcături la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad. Acesta s-a trezit, în locul buletinului său, cu actul de identitate al unui bărbat de 41 de ani, din județul Timiș. Mai mult decât atât, gorjeanul este căutat pentru a i se înapoia actul de identitate, pentru că nu a băgat de seamă că i s-a dat o altă carte de identitate.

 

Lăsat fără buletin

Marius Marina, de 41 de ani, din Timiș, lucrează ca șofer profesionist la o firmă de transporturi. Acesta s-a prezentat la Vama Cenad, cu destinația Padova, Italia. În fața sa se afla o mașină cu numere de Anglia. Marius le-a dat polițiștilor români actele pentru a le verifica, iar aceștia le-au înmânat documentele vameșilor maghiari, în vederea verificării. Numai că aceștia i-a înmânat, apoi, șoferului din Timiș o altă carte de identitate. „Polițiștii români nu mi-au dat mie actele, ci le-au dat direct polițiștilor de frontieră unguri. Între timp, cel din față și-a primit actele și a plecat, iar eu am ajuns la rând la controlul celor din Ungaria. Polițiștii de frontieră maghiari mi-au dat un buletin, dar cum aveam celelalte acte pentru transport în mână, nu m-am uitat ce scrie pe el. L-am băgat în buzunar, le-am arătat mașina și ce mai trebuia și am plecat. Norocul meu că am oprit după 50 de metri în parcarea de la ieșirea din vamă că altfel cine știe ce se întâmpla. Am oprit să completez foaia de parcurs și am zis să pun buletinul la loc. Atunci am văzut că era altul. Mi-au dat buletinul celui care a fost în fața mea, iar el l-a primit pe al meu. Dacă nu observam, plecam spre Padova, iar la un moment dat îmi cerea un polițist actele. Ce făceam, îi dădeam buletinul altei persoane?”, a povestit Marius Marina.

 

Gorjeanul este căutat de poliție

Marius Marina s-a întors în vamă, iar lucrătorii vamali și-au dat seama de eroare. Au sunat la poliția autostrăzi să îl oprească pe gorjeanul care trăiește în Marea Britanie, dar acesta nu a mai fost prins. Șoferul spune că nu mai poate să lucreze, în lipsa actului de identitate. Poliția de frontieră a trimis un echipaj de poliție la adresa din Gorj a celuilalt șofer rămas fără acte, pentru a face rost de numărul lui de telefon ca să facă schimb de documente prin poștă.

ALIN PETRE

Distribuie articolul