Un fost şef din CEO, de negăsit. E martor important în dosarul „Bani pentru Medinţu”

de LM 0

Radu Cristian Eugen, fostul președinte al Consiliului de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia, nu s-a prezentat nici la termenul de marţi al procesului „Bani pentru Medinţu”, cu toate că a fost citat de Tribunalul Gorj cu mandat de aducere. Judecătorul Gheorghe Constantinescu a spus că martorul Radu Cristian Eugen nu mai are de doi ani de zile domiciliul la adresa menționată în declarația dată în fața procurorilor: „Nu mai locuiește în imobilul respectiv de aproximativ doi ani. De șase luni, locuința sa a fost închiriată unor firme, iar vecinii spun că de două luni nu au mai văzut pe nimeni acolo. O să continuăm căutările“.

 

Alba-neagra cu contractele lui Medințu

La termenul de marţi al procesului a fost audiat Sorin Olaru, directorul adjunct al Serviciului de Resurse Umane din cadrul CEO. Acesta a spus că acordarea drepturilor bănești compensatorii fostului director al Diviziei Energetice, Aurel Medințu, s-a discutat la capitolul «Diverse» în cadrul ședinței de Directorat. Acesta a mai menționat că Aurel Medințu a avut, inițial, încheiat un contract de muncă pe o perioadă determinată, care a fost suspendat după ce s-a încheiat contractul de mandat. Olaru a mai spus că după ce s-a ajuns la o înțelegere privind încetarea contractului de mandat, s-a constat că cel de muncă era în vigoare, așa că Medințu a fost căutat de reprezentanții CEO pentru a încheia un document.

 

Acuzațiile împotriva celor trei inculpați

Laurenţiu Ciobotărică, directorul financiar al CEO şi Daniel Antonie, director Divizia Minieră, sunt acuzaţi de abuz în serviciu, iar Dorina Jianu, director Legislație și Guvernanță Corporativă, este judecată pentru complicitate la abuz în serviciu. Cei trei i-ar fi acordat ilegal salarii compensatorii lui Aurel Medinţu, pentru ca acesta să renunţe la şefia Diviziei Energetice. Este vorba de suma de 128.100 de lei.

ALIN PETRE

Distribuie articolul