Tratament cu aerul din stupii de albine. Se face la Târgu-Jiu!

de LM 0

stupina-3

În municipiul Târgu-Jiu, în cartierul Drăgoieni, a fost deschis un cabinet care oferă tratament cu aerul din stupul albinelor. Pacienții inspiră prin intermediul unui tub racordat chiar la stup aerul din casa albinelor. În toată țara mai există doar câteva cabinete de acest fel.

stupina-2

Vindecare naturistă

Cabinetul se află într-o căsuță rustică din lemn, la baza căreia se află patru stupi. Într-o încăpere se află patru fotolii racordate fiecare la câte un stup prin intermediul unui tub. În căsuța din lemn se află montat și un aparat de aer condiționat pentru că este nevoie ca temperatura să se păstreze între anumite limite pentru a nu le afecta viața albinelor. Între orificiul la care se montează tubul există un fel de sită, „podișor“, așa cum este denumirea dată de apicultori, care împiedică albinele să ajungă la gaura respectivă.

O serie de studii efectuate de specialiști au arătat că în interiorul stupului este o atmosferă prielnică sănătății umane, iar apicultorii au o sănătate de fier tocmai pentru că trăiesc mult în acest mediu.

stupina-1

Afecțiunile pentru care se recomandă aerosolii din stup

Costi Bodescu, în vârstă de 42 de ani, a avut ideea amenajării unui cabinet de acest fel. Acesta este pasionat de apicultură, ocupație pe care a preluat-o din familie. „Mă ocup de apicultură de aproximativ cinci ani. Nu am făcut din această ocupație un mod de trai sau o variantă de a obține venituri, ci m-am gândit la binele familiei. Am găsit pe internet informații cu privire la tratamentul cu aerosoli din stup. Este o activitate dezvoltată în toată Europa, dar mai ales în Slovenia. S-a constatat că atunci când apicultorul lucrează și deschide capacul stupului, toate acele substanțe volative care se emană din miere, propolis, polen, lăptișor de matcă au efecte benefice asupra imunității organismului mai ales pe parte de aparat respirator: gât, cavitate bucală, laringe, faringe, plămâni, viroze, răceli, astm, unele forme de alergie, migrene, relaxare“.

 

Investiție de 5.000 de euro

Cabinetul este deschis în fiecare zi, după-amiaza. Se stă între o jumătate de o oră și oră, iar o cură este de minimum zece ședințe. Sunt două variante: se inspiră pe gură și se expiră pe nas sau, printr-o mască, se respiră în mod normal.

Investiția s-a ridicat la aproximativ 5.000 de euro.

ALIN PETRE

Distribuie articolul