Teme pentru noii parlamentari de Gorj

de LM 0

Cei șapte parlamentari de Gorj au primit la început de mandat câteva recomandări în ceea ce privește proiectele de legi de care să țină cont anul viitor şi în următorii patru ani. Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analize, Investigaţii Publice şi Politice, a precizat că cei cinci deputați și doi senatori de Gorj ar trebui să se preocupe în primul rând de salvarea locurilor de muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

 

Să susţină mixul energetic

„Sub nouă guvernare PSD, parlamentarii gorjeni, majoritari social-democraţi, ar trebui să susţină, în viitorii ani, înfiinţarea unui grup energetic la Motru, pe cărbune, cu fonduri europene, pentru a salva din actualele locuri de muncă puse în pericol la Complexul Energetic Oltenia. Deputaţii şi senatorii gorjeni ar trebui să insiste pe lângă noii guvernanţi pentru crearea mixului energetic, acesta urmând să cuprindă şi CEO. Cei şapte parlamentari gorjeni ar trebui să susţină răscumpărarea acţiunilor companiilor de stat care au fost privatizate, iar directorii să fie selectaţi altfel decât au fost până acum, fără a se ţine cont de culoarea politică a ministerelor. Le transmit deputaţilor şi senatorilor gorjeni să le propună guvernanţilor, în următoarea perioadă, să elaboreze o strategie energetică naţională adevărată pentru a salva producătorii de energie termo”, a declarat Dan Ilie Morega.

 

Monitorizaţi de ONG-ul lui Morega

Activitatea noilor parlamentari de Gorj va fi monitorizată, începând de anul viitor, de către Institutul de Analize, Investigaţii Publice şi Politice, condus de Dan Ilie Morega. Acesta va urmări pas cu pas și va face publice toate interpelările, iniţiativele şi propunerile legislative ale deputaților și senatorilor din Parlamentul României.

„Institutul de Analize, Investigaţii Publice şi Politice va monitoriza, în permanenţă, activitatea noilor parlamentari gorjeni şi le va face publice interpelările, iniţiativele şi propunerile legislative ale acestora. Vreau ca cei cinci deputaţi şi cei doi senatori de Gorj să fie traşi la răspundere de către gorjeni, încât parlamentarii din noua legislatură să nu devină inactivi sau chiar inexistenţi, din punct de vedere al activităţii lor, aşa cum s-a întâmplat cu foştii aleşi în Parlamentul României. Doar Mihai Weber de la PSD, Vasile Popeangă şi Niculina Mocioi s-au făcut remarcaţi în cei patru ani de mandat. Noii parlamentari gorjeni ar trebui să-şi prezinte, în faţa jurnaliştilor, la sfârşitul fiecărui an, raportul de activitate”, a spus Morega.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul