Subvenţii APIA luate cu acte false. Gorjeni trimişi în judecată de DNA

de LM 0

Doi gorjeni au fost trimişi în judecată de DNA Craiova, pentru că au obţinut fonduri europene pe nedrept, de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), în baza unor documente false.

„În perioada 2012-2013, inculpații Militaru Mihaela Georgiana și Militaru Marian au depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false sau care conțineau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată pe suprafață, pentru suprafețele de 25,35, respectiv 43 hectare teren agricol, pe care nu-l dețineau în realitate”, anunţă procurorii DNA.

Ca urmare a acestor demersuri, cei doi au obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 36.374,77 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data achitării integrale a debitului principal.

În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 40.600 lei, depusă la o unitate bancară pe numele Militaru Mihaela Georgiana.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul