Senatorul Iriza se vedea ministru al Energiei

de LM 0

Senatorul ALDE, Scarlat Iriza, se vedea ministru al Energiei, dar spune că i s-ar fi pus beţe în roate la Călin Popescu Tăriceanu.  Iriza susţine că nu se află în conflict cu şeful ALDE Gorj, Dian Popescu, însă nu-i vine să creadă că a pierdut oportunitatea de a conduce un minister în Guvernul Grindeanu.

 

Pleacă din ALDE?

„Nu am nimic cu Dian Popescu. Ce să am?! S-ar putea să am un conflict cu conducerea centrală, cu Tăriceanu, pentru că nu a împărţit funcţiile în Senat şi în Camera Deputaţilor, după rezultatele obţinute în teritoriu. Eu cred că aş fi avut un CV mai bun decât Toma. Nu aş fi vrut să fiu ministrul Energiei, dar măcar să fi comparat CV-urile. Nu trebuia să mă leg eu la cap cu huila, CEO, Transgaz şi aşa mai departe. Am lucrat vreo 9 ani în sistemul energetic. Stau bine unde sunt acum. Sunt vicepreşedinte la Transporturi. Cel de la Energie de acum a avut mai multe relaţii. Noi am avut rezultate la Gorj. Eu mă gândesc două săptămâni dacă plec sau nu. Sunt convins că Dian Popescu nu m-a vorbit de bine la Tăriceanu”, a declarat Scarlat Iriza.

 

„Îi va trece supărarea”

La rândul său, fostul senator Dian Popescu a declarat că acuzaţiile lui Scarlat Iriza nu au suport şi funcţiile la ALDE au fost împărţite în funcţie de rezultate. „Nu am avut asemenea discuţie cu nimeni. Cred că are o supărare, dar îi va trece. Nu s-a pus niciodată problema în felul acesta în ALDE. Cei patru miniştri s-au pus în funcţie de rezultatele filialelor, iar Gorjul a fost pe locul 7 la alegeri. Nu cred că domnul Iriza va pleca din partid”, susţine Dian Popescu, care a precizat că nu este interesat de vreo funcţie în Ministerul Energiei.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul