Premii pentru școlile din mediul rural

de LM 0


Prima ediție a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!” va consta într-o competiție dedicată tuturor unităților de învățământ din mediul rural. În cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 de birouri și alocate în urma disponibilizării aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri. Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri. Proiectul este organizat de „Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu.

Școlile pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, până la data de 27 ianuarie 2017. Înscrierea  se realizează prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de înscriere pe care le vor trimite unitățile de învățământ.

Atelierele de reutilizare creativă și creație – se desfășoară începând cu 15 ianuarie și se încheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile și lucrări precum: machete, planșe, desene etc. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Creațiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro.

De asemenea, este important ca fiecare poză să aibă denumirea elevului, a clasei și a școlii din care face parte. De exemplu: Ionescu Vasile – clasa a IV-a, Școala Gimnazială Nr. 1, Brăila. Punctajul va fi oferit în funcție de creativitatea, complexitatea și originalitatea lucrărilor.

Economia circulară este un concept de dezvoltare sustenabilă pentru a diminua cat mai mult risipa.  Acest lucru este realizabil prin consumul rațional de resurse.

Distribuie articolul