Portretul gigant al lui Brâncuşi, realizat de un portughez

de LM 0

brancusi

Foto: Andrei Gîndac

Unul dintre cei mai mari artişti plastici din lume a realizat recent un portret uriaş al sculptorului Constantin Brâncuşi, pe zidul facultăţii de arte din Bucureşti. Artistul portughez Vhils, pe numele său real Alexandre Farto, este autorul portretului uriaş care acum va face parte din peisajul urban al zonei respective. Realizarea portretului de mari dimensiuni a venit la iniţiativa organizaţiei DU-NE. Artistul a mai desenat şi pe zidurile Fabricii de Pensule din Cluj şi în Timişoara, la Filarmonica Banatului.

Vhils a sosit, în premieră în ţara noastră, la sfârşitul lunii octombrie, şi a realizat până pe 7 noiembrie trei lucrări murale. Între acestea, portretul lui Constantin Brâncuşi poate fi admirat în spatele facultăţii de arte din Bucureşti, intrarea dinspre strada Mihail Moxa.

Vhils este absolvent al prestigiosului Central St. Martins College of Art and Design din Londra şi are o colaborare cu celebra trupă U2, pentru care acesta a regizat un videoclip în 2014. Proiectul, organizat de Asociaţia Culturală DU-NE, este finanţat de Ambasada Portugaliei la Bucureşti, Institutului Camões pentru Cooperare şi Limba Portugheză şi ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei, în cadrul programului „Bucureşti – Oraşul In-Vizibil”.

(M.T.)

brancusi1

Foto: Andrei Gîndac
Distribuie articolul