Ponta dă de pământ cu tehnocraţii în problema CEO. Ce îi răspund sindicaliştii

de LM 0

Victor Ponta acuză Guvernul Cioloș de nerespectarea constituirii stocurilor de iarnă. Deputatul de Gorj consideră că foştii guvernanţi pot fi traşi la răspundere penal. Numai o minune poate salva România de vremea rea, susţine pe pagina de socializare Victor Ponta.

 

Raportări fictive

„Până să găsim cele 10 miliarde RON pierdute de Cioloş şi Ghinea o să îngheţăm în case – la propriu! Dacă vremea nu se schimbă după 15 ianuarie, vom rămâne doar cu lemne de încălzire (şi gaze din Rusia la megapreţ)! Conform Legii Energiei există obligativitatea constituirii stocurilor de iarnă – nerespectarea acestor prevederi este infracţiune!!! Îmi amintesc cum în 2012-2015 făceam şedinţa cu miniştrii şi managerii companiilor şi îi ameninţam cu răspunderea penală! Dar în 2016, Guvernul Tehnocrat a fost preocupat de alegeri şi nu de stocuri! Am fost avertizat încă din 15 decembrie 2016 că, raportat la iarna 2015-16 (când am făcut noi stocurile care au ajuns la limită în martie), rezervele de gaze, cărbune, păcură sunt la maxim 60%!!! Iar raportările au fost pur şi simplu fictive”, susţine Ponta.

 

„Doar Dumnezeu ne poate salva”

Potrivit deputatului de Gorj, apa pentru hidrocentrale nu poate fi folosită, gazele se termină în maxim 48 de ore, iar toată povara a căzut pe CE Hunedoara şi CE Oltenia. „Însă şi aici stocurile raportate pe hârtie se dovedesc fictive!!! Angajaţii de la CE Oltenia mi-au spus ieri că ştirea conform căreia s-au oprit două grupuri de la Turceni din motive tehnice este o minciună! În realitate s-a terminat cărbunele şi nu poate fi scos altul pentru că s-au făcut disponibilizări recente şi nu are cine să muncească!!! Doar Dumnezeu ne poate salva în ianuarie dacă opreşte vremea rea! În Februarie cred însă că şi Bunul Dumnezeu va fi depăşit! PS – o întrebare retorică: eu sunt «penal» cercetat de DNA pentru un presupus prejudiciu de 51.000 RON în 2007-2008!!! Credeţi că pentru absenţa a 10 miliarde de RON din Bugetul din 2016 va fi cineva «penal»? Dar pentru nerespectarea Legii Energiei prin neconstituirea stocurilor de iarnă în 2016-2017??? Întrebarea e retorică – avem «Stat de Drept»”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

 

„Ajutaţi CEO”

Sindicaliştii de la EMC Roşia susţin că vinovați pentru actuala situație din România, de a pune în pericol Sistemul Național de Electricitate, din cauza lipsei fronturilor de lucru în cariere și implicit lipsei de cărbune din termocentrale, „nu sunt numai Tehnocraţii, ci toate Guvernele României din ultimii 15 ani”.

„Am renunţat la subvenţionarea minelor şi termocentralelor acum 17 ani (ceea ce polonezii, nemții și cehii n-au făcut niciodată) pentru că ne costă 5-6 euro pe MWh şi partidele politice au făcut legi pentru a subvenţiona cu banii românilor, parcuri eoliene și fotovoltaice străine cu 81 euro pe MWh. Noi vă întrebăm pe dumneavoastră, nu ați fost prim-ministru 3 ani și deputat de Gorj 4 mandate? De ce nu ați schimbat legile la acea vreme pentru că aveați majoritate parlamentară?  Dacă acum v-aţi trezit la realitate, noi ne bucurăm, dar faceți ce trebuie să facă un deputat, adică inițiați legi care să ajute producătorii de energie electrică pe bază de cărbune și susțineți-le pentru a fi votate în Parlamentul României, că doar sunteți deputat de Gorj. (…) Dacă nu se va face acel mixt energetic și nu se investește în minerit, în următorii ani cu siguranță vom avea o criză energetică de proporții”, îi transmit sindicaliştii din CEO.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul