Piţărăii din Padeş ajung în Bulgaria

de LM 0

afis-colinde-pades

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj organizează în perioada 11 noiembrie-11 decembrie 2016, la Gabrovo, Bulgaria, Expoziţia de fotografie ,,Piţărăii din Padeş”.

Cele 80 de fotografii realizate de artiștii fotografi Teodor Dădălău și Marinel Tira surprind în esență obiceiul Pițărăilor cu măști din Cloșani, Padeș. „Sunt evidențiate atât elementele de artă tradițională, cât și aspectul satirizant al măștilor, fiecare, unică în felul său, fiind asociată unei anumite tipologii, mentalități sau comportament uman”, anunţă CJCPCT Gorj.

Expoziția deschide oficial Anul Carnavalului Internațional al Umorului de la Gabrovo, postură care conferă Gorjului primordialitate față de celelalte circa 100 de țări care vor participa la acest impresionant eveniment cultural ce se va desfășura pe parcursul unui an întreg.

Vernisajul va avea loc pe 11. XI. la orele 11.00, la Muzeul Mondial al Umorului și Satirei de la Gabrovo, instituție cu care CJCPCT Gorj se află în parteneriat cultural de peste cinci ani.

(M.T.)

Distribuie articolul