Pesediştii au făcut propuneri pentru ministere

de LM 0

Social-democraţii gorjeni s-au întâlnit luni în cadrul unei şedinţe cu uşile închise. Au fost făcute propuneri pentru mai multe ministere din cadrul Guvernului Grindeanu. Prezent la Târgu Jiu, senatorul Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, i-a chemat la discuţii pe câţiva dintre şefii din organizaţie pentru a se consulta cu aceştia în vederea propunerilor pentru posturile de conducere care îi vor reveni partidului la anumite ministere, dar şi la nivelul instituţiilor publice. Cu toate acestea, preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, nu a dorit să dezvăluie subiectele dezbătute de şefii de partid, acesta precizând că şedinţa a fost mai mult „una informativă”, ce a vizat măsurile noului guvern pentru această perioadă.

 

Variante puţine

PSD Gorj doreşte numirea unui gorjean într-o funcţie de secretar de stat, director sau şef de agenţie. Aurel Popescu, preşedintele PSD Târgu Jiu, susţine că „social-democraţii ar putea obţine funcţii de conducere la ministerele Energiei, Comunicaţiilor şi Sănătăţii. Aceste negocieri nu s-au concretizat până acum. Cel mai important post de secretar de stat vizat de PSD este la Ministerul Energiei, având în vedere faptul că la Târgu Jiu funcţionează Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune. Obţinerea posturilor din ministere se va face cu respectarea protocolului dintre PSD şi ALDE, cele două partide urmând să înceapă negocierile pentru împărţirea funcţiilor respective”.

 

Revine Teodorescu la Justiţie?

Claudiu Teodorescu, fost consilier al lui Victor Ponta şi fost prefect de Gorj, ar urma să revină pe o funcţie de conducere în Ministerul Justiţiei. Potrivit HotNews, care citează surse guvernamentale, Teodorescu ar urma să primească un post de secretar general sau secretar de stat. Contactat de jurnaliştii HotNews, Teodorescu nu a dorit sa infirme sau să confirme informaţia.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul