Parlamentarii PSD Gorj au interzis la chiul

de LM 0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a somat pe parlamentarii social-democraţi să îşi ia gândul de la excursii peste hotare. Dragnea a anunţat că vrea prezenţă maximă la şedinţele celor două Camere. Şeful PSD a mai declarat că aleşii locali care au obţinut mandat de parlamentar trebuie să opteze pentru acesta din urmă. Astfel, Lia Olguţa Vasilescu va trebui să renunţe la Primăria Craiovei, iar Florin Cârciumaru la Primăria Târgu Jiu. Cârciumaru a anunţat deja că va opta pentru mandatul de senator.

 

„Nu voi tolera absenţe”

„Vă felicit pe toţi şi vreau să înţelegeţi semnificaţia acestei demnităţi şi să nu uitaţi ceea ce aţi vorbit în campania electorală. Vreau să vă spun, cu toată prietenia, că nu sunt două perioade distincte – campania electorală, un anumit tip de comportament şi după alegeri comportamentul tradiţional. Tot ceea ce am spus eu, ce aţi spus dumneavoastră în campania electorală, se va realiza începând cu anul viitor, după ce vom instala Guvernul şi după ce Parlamentul va intra efectiv în activitate. Aşa cum v-am spus atunci când am semnat listele, am semnat pentru fiecare dintre dumneavoastră. Nu voi tolera, nu voi accepta absenţe de la serviciu. Funcţia de parlamentar este un serviciu public, sunteţi în serviciul public. 84% din Camera Deputaţilor şi 85% din Senat sunt nume noi. Dar şi pentru ceilalţi colegi mai vechi este valabil lucrul ăsta”, a spus Liviu Dragnea, şeful PSD şi deputat.

 

Nu vrea excursionişti

Liviu Dragnea a mai spus că nu doreşte parlamentari excursionişti în PSD: „Nu cred că a spus cineva sau careva dintre voi în această campanie să vă voteze oamenii ca să plecaţi prin nu ştiu ce ţări exotice la schimb de experienţă. Ţara este într-o situaţie extrem de nefericită, milioane de români care nu au bani, o ţară divizată, o ţară care are nevoie de creştere economică, sustenabilă şi de mai mulţi bani în buzunarele românilor, care are nevoie de un sistem de sănătate eficient, de un sistem educaţie performant, de infrastructură, de venituri decente, de pensii mai mari. Pentru asta, şi Guvernul şi Parlamentul trebuie să muncească. Eu, personal, nu cred că voi accepta vreo deplasare a vreunui coleg undeva cel puţin în primele şase luni de zile. Aţi candidat pentru Parlamentul României. Nu aţi candidat ca să mergeţi în alte ţări”, a mai spus Dragnea, care a mai anunţat partidul pe care îl conduce va mări perioada de lucru săptămânală a Parlamentului. Astfel se va lucra de luni până joi.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul