Măsuri anti-ger luate de autorităţile din Gorj

de LM 0

Prefectul Gheorghe Paraschivu le-a cerut măsuri de siguranţă autorităţilor locale înaintea valului de ger anunţat de meteorologi. Pentru următoarele trei zile se prognozează temperaturi extrem de scăzute, ce pot ajunge până la minus 15-20 de grade Celsius. Astfel, prefectul de Gorj a cerut să fie identificate, în primul rând, persoanele fără adăpost din judeţ, iar pentru evitarea evenimentelor nedorite, acestea să fie cazate în centrele sociale de la nivelul localităţilor, acolo unde acestea există sau în unităţile de învăţământ.

Am discutat cu autorităţile locale să ia măsuri pentru a identifica persoane care sunt în situaţii defavorizate, mai ales pe timpul nopţii, să nu rămână afară. Să ia măsuri de încălzire a şcolilor. Va fi o perioadă de frig extrem peste care trebuie să trecem cu bine”, a menţionat Gheorghe Paraschivu.

Potrivit autorităţilor, în perioada 5 ianuarie 2017, ora 22:00 – 6 ianuarie 2017, ora 20:00, judeţul Gorj se află sub atenţionare meteorologică „COD GALBEN”, fenomenele vizate fiind: ninsori, intensificări ale vântului şi  temperaturi scăzute. „Având în vedere fenomenele prognozate, prefectul judeţului Gorj, domnul Gheorghe Paraschivu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a dat ordin tuturor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase să monitorizeze permanent situaţia din judeţ, iar când situaţia o impune să se intervină prompt”, potrivit ISU Gorj.

În judeţ există un singur adăpost pentru persoanele găsite pe străzi de poliţie. Este vorba de Casa „Iris”.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul