Marea campioană Gabriela Szabo, în căutare de talente la Tismana

de LM 0

52cf28e952773b10091f0229d4752e09maxim

Marea campioană la atletism Gabriela Szabo a participat, sâmbăta trecută, la o selecție de talente care a avut loc în orașul Tismana. Aproximativ 300 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani din Tismana și localitățile învecinate s-au întrecut în mai multe probe. Gabriela Szabo le-a transmis câteva sfaturi. „Nu toți veți câștiga astăzi, dar cel mai mare câștig al vostru și al nostru este că suntem împreună. Vă doresc mult succes. Dacă vă doriți să faceți ceva cu adevărat și iubiți ceea ce faceți, atunci veți fi imbatabili. Să iubiți sportul, mișcarea și profesorii“, le-a transmis marea campioană elevilor.

 

Câștigătorii au primit medalii

Elevii au alergat pe un traseu amenajat în centrul localității Tismana, circulația pe drumul care face legătura cu mănăstirea fiind oprită pe perioada derulării concursurilor. Toți participanții au primit diplome, iar câștigătorii au fost medaliați. „Am alergat 1500 de metri. Sper să fiu selecționată. Îmi place foarte mult de Gabriela Szabo. Sper să-i calc pe urme“, a spus Ana Maria Târnăsoiu, în vârstă de 13 ani, câștigătoarea probei de 1500 de metri la categoria ei de vârstă.

925c9d2248bf2eff95c20b4aaa6af5bdmaxim

Acțiunile de acest fel trebuie încurajate

Laurențiu Ciobanu, profesor de educație fizică și sport, speră că acțiunile de acest fel să se repete, pentru ca elevii să nu mai petreacă mult timp în fața calculatorului: „Ne dorim ca elevii să facă mai mult mișcare și poate atunci o să avem și rezultate la competițiile internaționale. Trebuie organizate în mod frecvent astfel de evenimente, pentru că, astfel, ei se vor reîntoarce apoi în fața calculatorului. Pot face mai multă mișcare la orele de educație fizică de la școală“.

 

„Este o mare bucurie când vin în mijlocul copiilor“

Gabriela Szabo a spus că cei mici au nevoie de exemple: „Este o mare bucurie să fiu în mijlocul copiilor. Din anul 2004 promovez un stil de viață sănătos sau educație prin sport, pentru că sportul este mai mult decât înseamnă marea performanță. Copiii au nevoie de exemple, de motivația de a merge mai departe și să ne calce pe urme. Eu mă bucur că au fost peste 300 de copilași care au fost la start și merită felicitați. Este o mare bucurie când vin în mijlocul lor și îi văd dornici să facă sport și mișcare. Important este ca acești copii să meargă mai departe, să facă sport în primul rând pentru ei, apoi pentru noi și, la final, pentru performanță“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul