Maioreanu se vede secretar de stat la Energie

de LM 0

Vicepreşedintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu, ar accepta să fie propunerea partidului pentru un post de secretar de stat în Ministerul Energiei. Şi ALDE Gorj îşi doreşte un fotoliu de secretar de stat la Energie, însă lupta este acerbă, având în vedere că viitorul ministru este nominalizat de către ALDE.

 

„Gorjul merită un secretar de stat”

Mă bucur că toată clasa politică îşi doreşte un gorjean la Energie. Avem cea mai importantă companie energetică: Complexul Energetic Oltenia. Gorjul merită şi trebuie să aibă în următorul Guvern un secretar de stat care să se ocupe de minerit. Eu am depus CV-ul când am candidat la parlamentare. Mi l-a cerut domnul Liviu Dragnea. Se doreşte ocuparea funcţiilor de către profesionişti. Se doreşte ca lucrurile să funcţioneze şi nu să fie blocate. Au fost probleme, după cum se ştie, cu legea exproprierilor, legea minelor şi legea energiei. Dacă partidul consideră că Andrei Maioreanu este omul potrivit pentru o astfel de funcţie, atunci voi merge pe această acţiune. Dacă se merge pe altă variantă nu e nicio problemă. Dar eu lucrez în minerit de 24 de ani”, a spus Maioreanu.

 

Dian Popescu zice că Maioreanu „e prezentabil”

Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, a declarat că postul de secretar de stat ar trebui să revină PSD. Gorjul ar trebui să facă lobby pe lângă Liviu Dragnea, să fie un gorjean pe un post de secretar la Ministerul Energiei. Dian Popescu mai spune că Maioreanu este „un bărbat prezentabil” şi va face faţă cerinţelor postului, fiindcă are experienţă în domeniu.

 

„E o soluţie”

Şi liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, este de părere că Maioreanu ar fi un avantaj pentru Complexul Energetic Oltenia, dacă va fi numit secretar de stat la Energie. „Sunt destui specialişti. Domnul Maioreanu a lucrat foarte mult în sistem. Îl ştiu pe dânsul de când a plecat din Cariera Roşia. Bineînţeles că ar fi bun de secretat de stat, dacă va fi sprijinit de colegii săi din partid, e o soluţie. Un secretar de stat la Energie din Gorj ar ajuta cu siguranţă CEO pentru că e nevoie de un om pentru ca problemele noastre să fie preluate şi înţelese mai uşor”, a transmis şeful FNME.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul